nový styl??!!: KEYSI

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jendis » pát 26. říj, 2007 8:13

NAIA píše:Jinak držím palce abyste co nejdříve přitáhli KFM do ČR.

A já se přidávám..... :!: :!:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 26. říj, 2007 17:58

NAIA píše:Makoto:
Chci se zeptat. Ve vasem clánku jsem cetl ze KFM se specializuje na civilní sebeobranu. V čem se liší od různých (mnohdy rádoby) armádních stylů?

To jsme tam uvedli proto, ze to sami rikali, kdyz nam vysvetlovali o cem to je a neni. Vice jsme se o tom nebavili, protoze jsme se spise zamerili na dotazy ohledne jednotlivych technik s tim, ze na podobne dotazy bude cas priste. Ja si treba vsimnul, ze rozlisuji pri sebeobrane, kdyz jsi sam a nebo s rodinou. Rozdily nam ukazovali pri boji v aute prvni den seminare. To si myslim, ze treba asi armadni system nerozlisuje. :wink: Ale zeptame se a dame vedet.

NAIA píše:A také se chci zeptat, jestli mají lidé KFM také nějak rozvinutou výuku z hlediska předkonfliktu, postkonfliktu atd...?
Vím že jste tam byli jen jednou, ale kdybyste se náhodou zeptali tak by mě to zajímalo.

Zeptame se a dame vedet :)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 08. lis, 2007 16:24

4: Makoto
Tady je pár foteček od Andrease.Možná si ho tam pamatuješ,takovej menší,nepotetovanej a s tmavýma vlasama :) .Učí Kali Sikaran.
http://yokotobigeri.blogspot.com/2007/0 ... zburg.html

Možná se mi to zdá,ale na těch promo videích používají ty lokty víc než jsem viděl dřív na jiných videích.Pořád je to pro mě Panantukan,ale s těma rukama přikovanýma na hlavě je to přeci jen "R" značka to musím uznat.Na druhou stranu to opravdu není nic nového,jak tu psal PTK dopisovatel Buff,protože tenhle střeh už delší dobu používá ve své výuce několik lidí v ČR a dokonce jsem je viděl předvádět i od Alaina Sailyho na soustředění 2006 :D .S trochu jiným střehem,ale jinak podobný způsob boje,se to cvičí ve školách fma.Od Jeffa Espinouse jsem to taky několikrát viděl a kdo má doma jeho video /Streetfighting vol.II/,tak ví,jak tam ty hlavičky lítaj.
Co mě překvapilo je,že KFM má systém úrovní jako jiná b.u..Barevné pásky a pak 1-10 Dan /Level/.Někde jsem četl,že na 1.Dan musíte dát kop z otočky o 360 stupňů.Doufám,že se Makoto pořádně roztahuješ :wink: .Dál mi to hodně připomíná Kali Sikaran.Hezké dresy v černé barvě,dokonalé fonty,různé možnosti výuky,v čele 2 borci co toho mají za sebou hodně a studovali u Dana Inosanta,tématické semináře za cca 75Eur-150Eur a víc /??/,zkouškový program pokud možno soukromou cestou.Abys to mohl učit,tak určitě potřebuješ licenci a na tu existuje zajímavý systém podmínek,který vyjde na velmi slušnou sumičku.
Doufám,že vám to vyjde a opravdu to tady rozjedete,rozhodně vám ty začátky nezávidím.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 09. lis, 2007 10:25

Zdar, ja jsem nerikal, ze KFM objevili neco prevratneho :-) Dali dohromady system, ktery ma jednak hlavu a patu a druhak se mi zda jako velice ucinny na kratkou vzdalenost.
Ruce maji podobne slozene vice lidi, nez co jsi jmenoval. Napriklad Tony Blauer, Richard Ryan, Richard Dimitri, Sammy Franco, atd. atd. Jde o to, ze je to asi v soucasne dobe jeden z nejlepsich zpusobu jak si kryt na blizko hlavu a pritom byt nablizku souperi. Aspon ja osobne jsem nevidel lepsi...ale to neznamena ze nexistuje :-)
Co se tyka te organizace v ramci KFM....chvili mi trvalo, nez jsem se v tom zorientoval....maji to zmakle...a odpovida tomu i cena. Malicko mi to pripomina WT a jejich marketingovy model "letadlo" :-/
Maji jeden program pro lidi, kteri se to chteji naucit, ale nechteji to ucit (600 GBP) a pak program, ktery je pro instruktory (1.500 GBP) Do toho jeste soukrome hodiny a jsme rocne minimalne na "krasnych" 60.000 kc....Ceka nas dlouho cesta....a snad to bude stat za to....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 09. lis, 2007 10:28

severin píše:Někde jsem četl,že na 1.Dan musíte dát kop z otočky o 360 stupňů.Doufám,že se Makoto pořádně roztahuješ :wink:

Doufam, ze je to kachna. Nikdo z nich tam nevypadal na nejakeho kopalistu :-) A odporovalo by to i logice systemu - jednoduche veci ucinne na sebeobranu.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 09. lis, 2007 10:48

severin píše:,tématické semináře za cca 75Eur-150Eur a víc /??/,zkouškový program pokud možno soukromou cestou.Abys to mohl učit,tak určitě potřebuješ licenci a na tu existuje zajímavý systém podmínek,který vyjde na velmi slušnou sumičku.
Doufám,že vám to vyjde a opravdu to tady rozjedete,rozhodně vám ty začátky nezávidím.

Bohužel věci které nejsou tak masově rozšířené jsou většinou drahé...a obzvláště v naší republice to platí o některých FMA obzvláště...nedávno jsem si říkal že bych na jedno zašel protože to bylo jedno z mála které jsem ještě nezkusil, a cena mě bezkonkurebčbě odradila :cry: :cry:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pát 09. lis, 2007 11:54

počítej s tím, že některé věci masově rozšířené nebudou nikdy, protože po lidech vyžadujou i něco víc než jen zaplatit poplatky :wink: A v Praze se vymlouvat na drahotu není podle mě moc fér, je to trochu alibismus. Každej normální pracující člověk si na svoje zájmy a koníčky musí umět vydělat. Je to otázkou priorit do čeho svůj volný čas a finance investuju, když mě něco zajímá peníze se daj vydělat,ušetřit. Dneska je drahý všechno lístky na koncert, benzín, pivo, bydlení, elektrika atd. A lidi pro který jsou peníze nepřekonatelnou překážkou by asi stejně později odradilo něco jinýho - našli by si zase jinej důvod - špatná dostupnost mhd, nevhodný časy tréninků, přílišná náročnost tréninku atd. atd.
Neber to osobně, ale pouze komentuju to co občas vidím kolem sebe. A myslím že se to tady už někde probíralo, takže sorry za OT.
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pát 09. lis, 2007 11:57

Makoto píše:Doufam, ze je to kachna. Nikdo z nich tam nevypadal na nejakeho kopalistu :-)
to je právě ta finta, nalákaj tě na lokty, zapltíš si poplatky a pak najednou rozštěpy,provazy, kopy z otočky :lol: :lol: :lol: se budeš panáčku divit co na tebe ještě vytáhnou :lol: Když Makotu lákají, loktem ho lechtají :lol:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pon 12. lis, 2007 10:17

Makoto píše:Maji jeden program pro lidi, kteri se to chteji naucit, ale nechteji to ucit (600 GBP) a pak program, ktery je pro instruktory (1.500 GBP) Do toho jeste soukrome hodiny a jsme rocne minimalne na "krasnych" 60.000 kc....Ceka nas dlouho cesta....a snad to bude stat za to....

Takže asi 171tis - 360tis za 1.dan.To nemusí být moc,když vám předají opravdu kvalitní systém výuky.Mě,jako fanouška Panantukanu, to rozhodně zajímá,hlavně pokud by semináře v Praze nepřesahovaly 1500Kč.Ted mě spíš zajímá,kdy začnete,kolik z vás do toho půjde a jak rozčleníte výuku u vás v klubu ? To by znamenalo,že částečně upustíte od JuJutsu a pojedete jen Yamaue AKJ a Keysi ?

Panda píše:Bohužel věci které nejsou tak masově rozšířené jsou většinou drahé...a obzvláště v naší republice to platí o některých FMA obzvláště...nedávno jsem si říkal že bych na jedno zašel protože to bylo jedno z mála které jsem ještě nezkusil, a cena mě bezkonkurebčbě odradila :cry: :cry:

Z mého pohledu to není fér,protože kromě "Latosy" jsou všechny kluby v Praze a to opravdu není žádná láce cvičit malou skupinku lidí.Vím to,sám ročně doplácím tisíce ze svého,abych mohl učit a cvičit.Jeden čas jsem taky zamrznul v čase a zdálo se mi,že fma je drahé dokud jsem se nedozvěděl,jak je to drahé v jiných b.u.Jen pro srovnání 1.dan v Modern Arnisu vyjde u nás v klubu na zhruba 48tis-70tis /zhruba 5let cvičení/.
Pokud někdo cvičí styl,který si nechají dobře zaplatit,tak je to jen jeho volba,také způsob výuky se promítne na ceně.Když chci cvičit real,tak potřebuju spoustu vybavení a čím víc tím větší cena.Proč se fma vyučuje tak draho je tématem na hodně forech a je to asi proto,protože se se šířilo přes USA.Už se dají najít nové cesty,podobně jako to udělali lidi z některých čínských a japonských b.u.,a přímo u zdroje.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » pon 12. lis, 2007 13:45

severine .. :wink: zajimavy videicko...zivelny a divoky .... :wink: :wink: pekne brutalni nalejvarna.... :lol: :lol: :lol: ..seminar neceho podobnyho bych nejspis rozchozoval jeste mesic :lol: :lol: ..ale nic ve zlym..jen poukazuju na svou vlastni nedostatecnost... :wink: :wink: ..zdar...
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pon 12. lis, 2007 14:17

Video jsem stříhal na stolním dvd a moc jsme toho nenatočili,tak snad to bude příště lepší :cry: .Ale jinak to nebylo tak strašný 6 dní /7-9h denně uteklo,jak voda.Cvičení bylo náročný spíš na mozek než na tělo,ale příští rok to bude jiný,kluci pokročili a možná přijede i kouzelník. :wink:
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 12. lis, 2007 14:39

severin píše:
Makoto píše:Maji jeden program pro lidi, kteri se to chteji naucit, ale nechteji to ucit (600 GBP) a pak program, ktery je pro instruktory (1.500 GBP) Do toho jeste soukrome hodiny a jsme rocne minimalne na "krasnych" 60.000 kc....Ceka nas dlouho cesta....a snad to bude stat za to....

Takže asi 171tis - 360tis za 1.dan.To nemusí být moc,když vám předají opravdu kvalitní systém výuky.Mě,jako fanouška Panantukanu, to rozhodně zajímá,hlavně pokud by semináře v Praze nepřesahovaly 1500Kč.Ted mě spíš zajímá,kdy začnete,kolik z vás do toho půjde a jak rozčleníte výuku u vás v klubu ? To by znamenalo,že částečně upustíte od JuJutsu a pojedete jen Yamaue AKJ a Keysi ?

Zaciname instruktorsky kurz od ledna a minimalne rok potrva, nez se odvazime s tim vyjit ven a udelat verejny seminar. Asi by nebylo fer vuci ostatnim, abychom po navsteve par seminaru sami sebe titulovali jako znalci KFM...Ackoliv jde o vcelku jednoduchy system a nastesti jsme v nem nasli dost podobnych veci, co jsme jiz cvicili, chceme mit jistotu, ze tu neposramotime povest KFM...a vlastne i nasi. Na poradani ceskych seminaru po navsteve jednoho dvou seminaru te ktere skoly, tu jsou jini ;-)
Ciste muj nazor: asi to bude znamenat, ze se Aiki preda studentovi, ktery by za rok mohl mit minimalne jiz 1.kyu v Aikijutsu a mel by tedy byt schopen dal vest tuto skolu. No a ja a Matej bychom se dal venovali JJ a KFM. Pro me je JJ srdecni zalezitost takze ani kvuli KFM se jej nevzdam :-) Ale jde pouze o muj odhad, nemohu mluvit za Mateje :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pon 12. lis, 2007 14:52

Tak techniky JJ jsou v KFM určitě obsaženy,minimálně BJJ na zemi.
Jde o to,jestli budete vystupovat,jako KFM /trička atd./ a obohatíte ho o svoje zkušenosti z JJ.Nebo pojedete v kimonech JJ a pak si sundáte vršek a budete cičit KFM a celkově budete zase JJ.Ptám se na to proto,protože já např. na 2 roky úplně přerušil JJ,abych líp vstřebal totálně odlišný systém.Ted když na MA beru hody/podmety/páky atd. tak jsem se vrátil k JJ,jako k vedlejšímu systému,ale hlavní směr je MA.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 12. lis, 2007 15:34

Neznam odpoved....absolvovali jsme prvni seminar, domluvili se na instruktorech a uvidi se co dal. Nedokazu to ted rici.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 25. pro, 2007 13:51

Další promovideo tohohle zvláštního způsobu boje :

http://www.youtube.com/watch?v=fhqgn3eoRXQ
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 25. pro, 2007 20:29

Zdar, tak jen pro informaci - zatim to vypada velice dobre. Prvni otevreny seminar bude ve druhe pulce unora a dalsi nam daji vedet. Krome toho tam jeste budeme konzultovat nejasnosti kolem provedeni technik, abychom co nejdrive splnili pozadavky na jejich IDP (Instructor Development Program), coz je nezbytny predpoklad pro zalozeni skoly zde v CR. Ale nejdrive to vidime tak na rok 2009. Sice jde o vcelku jednoduchy system (aspon z naseho pohledu, protoze hafo technik delame podobne), nicmene neni mozne ocekavat, ze drive jak za rok absorbujeme vsechny nuance potrebne k tomu, abychom s klidem predstoupili pred zajemce v CR...na to si sveho jmena dost cenime. Tak snad jsem touto zpravou potesil vsechny soucasne i budouci priznivce KFM stylu boje :wink:

Joooo a Hezkeeee vaaanoce borci !!!
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 18. úno, 2008 15:58

Zdar, jen kratce, ted toho mam nejak moc :-) Vratili jsme se z dalsiho vikendoveho open seminare v Nemecku. Dva dny, druhy den na diskotece, modriny po celem tele, boj na zemi jak v telocvicne tak i venku, scenare a aplikace s vyuzitim v tom kterem okamziku dosazitelnych predmetu, boj jeden na jednoho, vice na jednoho, taktika, hromadna rvacka, sodoma gomora ;-) Vice, jak se mi uvolni cas na nasich strankach vcetne fotek :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 18. úno, 2008 19:32

super...díky......juknu potom na stránky.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 19. úno, 2008 10:54

Ahoj vsem, jak jsem jiz drive avizoval, na nasich strankach jujutsu.cz muzete nalezt clanek o druhem otevrenem seminari KFM, ktery jsme absolvovali v Nemecku. Moc jsme tam nemohli tocit ani fotit, jednak kvuli tomu, ze se jelo dost dynamicky a nebyl tak moc cas a druhak chteji predejit vzniku video KFM masteru. Vyhodou KFM vsak je, ze jsme se neucili predem dane techniky obrany na ten ktery utok, ale principy tak, abychom je dokazali uplatnit a pripadne improvizovat, pokud se utocnik zachovat jinak nezli v predchozim utoku. Casto tam zaznivalo, ze je jedno, ktera noha je vepredu. V realu neni cas venovat pozornost podobnym vecem. Musite umet utocit z jakychkoliv postoju a pozic. Je to dost podobne nasemu systemu jujutsu, proto nastesti jsme tam nepusobili jako exoti. A ze se jich tam par objevilo ;-)
Jo a na oficialnich strankach kfm naleznete dalsi promo videa, ktera demonstruji, ze kfm neni jen o loktech :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 16. dub, 2008 20:12

Další promo tohohle originálního způsobu boje:

http://youtube.com/watch?v=K2AptRxjNIg
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...