Fyzická síla...

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Fyzická síla...

Příspěvekod Bombing » sob 10. lis, 2007 14:13

Zdravím všechny, chtěl bych to trošku rozebrat téma fyzická síla a její zlepšování,tipy atd. Nedavno jsem koukal na dokument Bojová umění aneb Jednota osobnosti a tam někdo říkal že někde někdo dělal průzkum dnešní mládeže ve věku 18-19 let (rekruti co by měli jít na vojnu,dnes už vlastně ne) a testovaly je kolik lidí se přitahne na hrazdě. Ze 100 lidí se přitahlo snad jen 26 lidí. Po tomto dokumentu jsem se rozhodl se o tohle téma zajímat. Jaké máte teda tipy na rozvoj kvalitní síly atd? Snad bude toto dobré téma. Díky všem. :wink:
Bombing
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bombing » sob 10. lis, 2007 14:15

samozřejmě to také poukazuje na to že dnešní mládež už nemá takový zájem o sport atd. ale radši sedí celé dny u počítačů nebo v hospodách... Nechci si tady hrát na nějakýho učitele,nebo kazatele to ne. Spíš bych chtěl rozebrat vše co se týče síly a jejího vytvoření. Já osobně třeba doporučuji nějaký klasický silový trénink který používají vzpěračí atd...
Naposledy upravil Bombing dne sob 10. lis, 2007 14:22, celkově upraveno 1
Bombing
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » sob 10. lis, 2007 14:21

Bombing píše:radši sedí celé dny u počítačů nebo v hospodách

... jak je vidět z mnohých případů :wink:

26/100 v 18-19 letech je nějak málo i na mou pesimistickou představu o mládeži. Ten pořad jsem neviděl, tak nevím, jestli tam bylo něco bližšího (jakože se nepřitáhnou ani jednou, nadhmat/podhmat...)?
Naposledy upravil graver dne sob 10. lis, 2007 14:29, celkově upraveno 1
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bombing » sob 10. lis, 2007 14:26

Heled, kecaly tam v posilce Krampol a Srstka a zrovna Krampol to říkal. Prostě průzkum mladých lidí ve věku, ve kterém by šli na vojnu. A ze 100 lidí se přitahlo 26. Doufám že mohu tikat :?:
Bombing
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bombing » sob 10. lis, 2007 14:28

Pokud by někoho zajímal tento pořad s ČT2 tak tady jsou díly k shlédnutí on line. Jinak budou dávat asi ještě 3 díly. Je to vždy v pátek navečer od 17:30 hodin.
Odkaz je zde: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10 ... -pyse.html
Bombing
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » sob 10. lis, 2007 14:36

Bombing píše:Doufám že mohu tikat :?:

Pokud máš pocit, že jsi budík, tak klidně tikej :lol:
A tykat mi samozřejmě můžeš taky...

Naprostá většina mých dětí se tedy přitáhne, i když o počtu opakování bych se nerozepisoval. Ale to je možná tím, že všechny vypadají jak rentgenová fotka...

Ono je to vůbec nějaký zamotaný. Dneska je v módě posilka, každý básní o tom, kolik udělá na benchpressu, ale s vlastním tělem posiluje málokdo. Znám kluka, který je ve fitku 2x týdně, ale když má udělat 20 kliků na seiken, je v ..... (ne, že bych já nebyl :oops: ).
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod spider » sob 10. lis, 2007 14:39

Myslím, že fyzická síla má v případě skutečné konfrontace zcela zásadní význam. (na rozdíl od mnoha baletních BU)
Z praktického hlediska je nejdůležitější výbušná, dynamická síla, ale z mnoha důvodů bych ti doporučil zaměřit se na celkový svalový rozvoj. Když nebudeš sypat, nikdy z tebe nebude taková houda, aby tě snad nadbytek svalové hmoty nějak omezoval při BU a naopak se díky své atletické postavě mnoha konfliktům vyhneš. Vím, o čem mluvím, od dob, kdy jsem překročil metráček relativně čisté hmoty, se mi problémy tohoto druhu nějak vyhýbají :wink:
spider
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Fyzická síla...

Příspěvekod migli » sob 10. lis, 2007 14:45

Bombing píše:... Jaké máte teda tipy na rozvoj kvalitní síly atd? ...

co je to kvalitni sila? kazdy ma trochu jine pozadavky - boxer, zapasnik, powerlifter...

nicmene me oblibene tipy jsou:

300 workout
www.rosstraining.com
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tomkins » sob 10. lis, 2007 14:45

graver píše:Ono je to vůbec nějaký zamotaný. Dneska je v módě posilka, každý básní o tom, kolik udělá na benchpressu, ale s vlastním tělem posiluje málokdo. Znám kluka, který je ve fitku 2x týdně, ale když má udělat 20 kliků na seiken, je v ..... (ne, že bych já nebyl :oops: ).

seiken?
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod metalmma » sob 10. lis, 2007 14:47

Tak já osobně se taky nepřitáhnu a to chodím přes rok do posilovny. Proto jsem se na ní tak trochu ted vykaslal a chci makat se svým tělem a dostat se do kvalitní kondice.
metalmma
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Fyzická síla...

Příspěvekod Bombing » sob 10. lis, 2007 14:49

migli píše:
Bombing píše:... Jaké máte teda tipy na rozvoj kvalitní síly atd? ...

co je to kvalitni sila? kazdy ma trochu jine pozadavky - boxer, zapasnik, powerlifter...

nicmene me oblibene tipy jsou:

300 workout
www.rosstraining.com

Co je 300 workout???
Bombing
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bombing » sob 10. lis, 2007 14:51

Myslím takovou sílu a kondici aby člověk vše zvládl v pohodě. Já jsem se tedy ted zařekl a tohohle chci nějak tak dosáhnout. Myslím že se člověk pak cítí lépe atd. Já osobně už neuznávám nějaké hrany. Jen svaly valy a svaly. to je o ničem...
Bombing
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » sob 10. lis, 2007 14:59

graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod spider » sob 10. lis, 2007 15:01

Bombing píše:Myslím takovou sílu a kondici aby člověk vše zvládl v pohodě. Já jsem se tedy ted zařekl a tohohle chci nějak tak dosáhnout. Myslím že se člověk pak cítí lépe atd. Já osobně už neuznávám nějaké hrany. Jen svaly valy a svaly. to je o ničem...

Chápu tvůj pohled. ale kyždý, kdo si trochu víc přichl k činkám ti potvrdí, že získat pár kilo svalů jako naturál není vůbec tak jednoduché a rychlé, jak by se mohlo zdát. Zejména ženy se stále bojí nadbytku svalové hmoty, a přitom nic není realitě vzdáleno víc, než že se jim něco podobného přihodí :wink:
spider
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Bombing » sob 10. lis, 2007 15:05

Sám jsem nabarl také celkem dost svalů ale ted se zamerim na sílu a kondici. Ponevadz svaly neznamenají sílu to vůbec a kondici ani náhodou. To je dle mého dulezitejsí nez svaly. nevím, hlavne v obrane sebe...
Bombing
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bombing » sob 10. lis, 2007 15:08

spider píše:
Bombing píše:Myslím takovou sílu a kondici aby člověk vše zvládl v pohodě. Já jsem se tedy ted zařekl a tohohle chci nějak tak dosáhnout. Myslím že se člověk pak cítí lépe atd. Já osobně už neuznávám nějaké hrany. Jen svaly valy a svaly. to je o ničem...

Chápu tvůj pohled. ale kyždý, kdo si trochu víc přichl k činkám ti potvrdí, že získat pár kilo svalů jako naturál není vůbec tak jednoduché a rychlé, jak by se mohlo zdát. Zejména ženy se stále bojí nadbytku svalové hmoty, a přitom nic není realitě vzdáleno víc, než že se jim něco podobného přihodí :wink:

Jinak získat svaly naturálně není takový problém. je to tak z 80ti procent jen a jen o stravě. Samozřejmě ono to jak vypadame je jen a jen o stravě...To je ale známá věc.
Bombing
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod spider » sob 10. lis, 2007 15:21

Bombing píše:Sám jsem nabarl také celkem dost svalů ale ted se zamerim na sílu a kondici. Ponevadz svaly neznamenají sílu to vůbec a kondici ani náhodou. To je dle mého dulezitejsí nez svaly. nevím, hlavne v obrane sebe...

Svaly neznamenají sílu? No je samozřejmě pravda, že třeba lifteři nemají tak velké objemy jako kulturisté a přitom jsou silnější, ale to je dáno i jinými faktory, především odlišným stylem téninku s max. zátěží. Podívej se někdy na váhy, s jakými cvičí dobří bodybuildeři a uvidíš, že nejsou žádné mátohy... ale abych mluvil sám za sebe - já mám 107kg a přitahuju se na hrazdě (naširoko nadhmatem) s 20 - 25 kg zátěží na opasku ... 4 série po 8 - 10 opakování. A když jsem cca o 10 let mladší a cca 30 kg lehčí začínal, přitáhl jsem se několikrát stěží sám...
S tou kondicí souhlasím, tu je potřeba rozvíjet určitě i mimo posilku ... ale zase buď realista - myslíš, že reálná sebeobranná situace bude trvat tak dlouho, abys stačil odpadnout díky nižší vytrvalosti..? To asi ne, i když jinak se kondice samozřejmě velice hodí.
spider
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Bombing » sob 10. lis, 2007 15:34

Jo určitě stebou souhlasím.
Bombing
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod scout » sob 10. lis, 2007 15:48

fyzicka sila se hodi zatracen vzdycky podle mne je pro obor kterym se na tomhle foru zajimame dobra smesice posil. pomoc vlastniho tela. a cinky stredni vahy...plus vybusnost...nekde sem cetl o nasem thai boxerovi co byl profi v nemecku a tam ho nutili snad kazdy den plavat v bazenu kraula ...hodku..ten spravny druh vybusnosti.... :wink: :wink:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Síla

Příspěvekod lukaskon » sob 10. lis, 2007 17:07

Většina si myslí, že když budou chodit do posilky a pracovat s železem tak budou silní ... Já tohle ale jako sílu neberu. Na obyčejnym tréninku totiž podobní odpadnou již po rozcvičce a sílu tedy ani nevyužijou. Osobně doporučuju jako trénink síly kruháč a tady je můj oblíbený http://www.profiboxing.cz/forum/viewtopic.php?t=290 vřele doporučuju :-) Ale tam jsou zrovna přítahy zahrnuty a počítá se minimálně s deseti :-)
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně