Smrt při výcviku?

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod marvin » čtv 17. čer, 2004 20:57

Ty ve svem stylu boje nenacvicujes likvidaci protivnika???? A kde je prosimte psano, ze ty psy pri tom zabijeji????
Pokud vim, tak jde o vykup k nacviku,ale pritom cvici taky ty psy!!! Po nekolika mesicich jsou psi prodavani bezpecnostnim sluzbam. Vykoupit nezvladatelneho rotvailera za 500 a pak ho prodat s profi vycvikem za 25000 je rentabilni job.
Vas problem je ze se tdy snazite chlemtat o vecech do kterych nevidite.

no moze byt. :) aj ked neviem preco potom na to pisu tak priblblo formulovany "inzerat".
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 17. čer, 2004 21:17

OK.Já s bodem 5 celkem souhlasím........ale na druhou stranu,ať si každý cvičí co chce,s kým chce,jak chce a kde chce.

add "inzerát" - Tohle je opravdu blbě napsané.Kdyby se toho chytila Kubišová se Srstkou,asi by stálo dost námahy to vysvětlovat.A té nežádoucí publicity.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 17. čer, 2004 21:56

jendis - staci jeden email na spravne miesto a za dva dni to mas na ct alebo na nove v hlavnom vysielacom case :)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 4:52

realista píše:!!!!!!!!!!!!to je fakt že to je problém hodně fór tady . dost lidí se snaží vyjadrovat k něčemu čemu nerozumějí a hodnotí lidi podle úryvků nebo hlášek co sem někdo odkudsi zkopíruje . je to bezvadný a nevymýtitelný problém lemplizmu kolem bojových umění . a popisovaný přístup v bodu pět není problém dokud tě nekdo nepřepadne na ulici . to pak idealističtí bojovníci často končí s přelámanejma hnátama v příkopě . poslední co před smrtí slyší je hekání a chroptění jejich znásilňované manželky , kterou nedokázali ochránit . Hodně z lidí co se tu vypisují dělá z cvičení pohádky a ubránit se nikdy nedokážou!!!!!!!!!!!!!!!

už asi po miliontý... ne každý dělá bojový umění, aby se bránili na ulici...

Patrik (takový by ale neměli lézt do tohohle topicu... omlouvám se)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 10:02

Anonymní píše:
Dasenka píše:Obrana proti napadení psem a jeho likvidace bez použití zbraně (v souvislosti s tímto výcvikem stále vykupujeme psy bojových plemen - jen levně. kontakt: karina@systema.cz )

Ty ve svem stylu boje nenacvicujes likvidaci protivnika???? A kde je prosimte psano, ze ty psy pri tom zabijeji????
Pokud vim, tak jde o vykup k nacviku,ale pritom cvici taky ty psy!!! Po nekolika mesicich jsou psi prodavani bezpecnostnim sluzbam. Vykoupit nezvladatelneho rotvailera za 500 a pak ho prodat s profi vycvikem za 25000 je rentabilni job.
Vas problem je ze se tdy snazite chlemtat o vecech do kterych nevidite.

Ale jo covece, nacvicuju. Ale protivnici s tim souhlasej a maj moznost si vybrat. Tam vidim rozdil. Btw: nepisu nic o tom ze ty psy zabijej, ale co s nima pri nacviku provadej se asi tezko nekdo z verejnosti dozvi. To je holt druha strana mince jinak urcite hodne efektivniho systemu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hrom » pát 18. čer, 2004 11:27

Za svojí osobu považuju nějaký speciální trénink pro tzv. "boj na ulici" za ztrátu času. Do konfliktních situací se nedostávám moc často. Jednou mě nějakej cigoš vyhrožoval na ulici, že si mě jeho partička podá. Tak jsem mu dal pár drobných, co jsem měl po kapsách a bylo to. Nicméně proti přepadení bych asi preferoval zbraň (elektr. obušek, pistoli) než nějaké spešl techniky.
Nicméně, možná mě Patrik opraví, ale jeho tradiční výuka, ač není primárně určena pro současný boj na ulici, nakonec může přinést větší "efektivitu" i bez hole a hakamy nebo super technik. Osobně si po pár letech tchaj-ťi nepřipadám jako bojovník, ale zkušenosti mnohých přede mnou naznačují, že tyhle věci přicházejí dost nenápadně a jaksi mimochodem, takže kdoví.
Zdraví idealistický bojovník
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 12:31

Anonymní píše:už asi po miliontý... ne každý dělá bojový umění, aby se bránili na ulici...

Bez urážky..., pak ale nenazývejte Vaše snažení bojovým uměním. Pokud se vytrácí bojová složka cvičení, ať už v defenzivním nebo ofenzivním pojetí (obrana-útok), tak nemá označení "bojové" pro tuto činnost žádný smysl! Cvičením se dá sledovat mnoho cílů, jejichž zvládnutí lze pak označovat za umění, ale označení "bojové umění" by v primárním pojetí skutečně postrádalo smysl...

Nechci, abyste mě špatně pochopil, já neužívám v této souvislosti holé slovo "umění" nějak degradačně nebo posměšně, ale kladu jej na roveň třeba ikebaně, kaligrafii a jiným skutečným uměním. Jen ten boj tam již tolik není a proto mi pripadá přídavek "bojové" skutečně matoucí. V horším případě, u některých umění, dokonce zcela záměrně matoucí a zavádějící.

Právě v tom spatřuji správnost "pátého dodatku" :-) z dopisu zde citovaného p. Chlíbka. Značné procento lidí začíná cvičit zejména pro svou obranu a pokud po delší době zjistí, že tento cíl sami sobě neplní, začnou se ohánět poukazováním na určité vyšší cíle a principy. Jenže těmi kriminálníka s nožem, lačného vaší peněženky, nenakrmíte...

Možná to málokdo přizná, ale mnohá dnešní bojová umění si označení "bojová" už vůbec nezaslouží. Určitě si to množí z vás v hloubi duše uvědomují, i když na druhou stranu, ko by tu plival na svůj styl, kterému věnoval pět let života, jen proto, že ho předevčírem zmlátil na diskotéce o hlavu menší pořízek, který o BU a vyšších cílech věděl jen "velký kulový"...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 12:39

Dasenka píše: Ale jo covece, nacvicuju. Ale protivnici s tim souhlasej a maj moznost si vybrat. Tam vidim rozdil.

Tohle už možná malilinko zavání demagogií. Myslím, že celá lidská společnost je nastavena na naprosté nadřazenosti nad námi ovládanými zvířaty... Skutečně věřím tomu, že zvířátka v zologických zahradách, neho hůř, v jatečních velkochovech, s námi jako vězniteli rozhodně nediskutovala o možnosti změnit svůj osud. Pokud by si mohla vybrat, určitě by volila jinou, méně bolestnosu cestu.
Kvůli tomuto faktu asi ani já ani Vy nepřestaneme chodit do zoologických zahrad nebo jíst maso.

Vztáhnutí těchto našich celospolečenských vztahů ke zvířatům, pouze na metodiku výcviku p.Chlíbka bych v tomto kontextu považoval spíše za laciný faul.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 18. čer, 2004 12:44

Senzor píše:Bez urážky..., pak ale nenazývejte Vaše snažení bojovým uměním. Pokud se vytrácí bojová složka cvičení, ať už v defenzivním nebo ofenzivním pojetí (obrana-útok), tak nemá označení "bojové" pro tuto činnost žádný smysl!

Máš pravdu, už nebudu nazývat bojové umění, které dělám bojovým uměním... :roll:

Patrik

P.S.
Z čeho usuzuješ, že se vytrácí bojová složka? Z toho, že se neuplatňuje to, co cvičím na ulici? Myslíš tedy, že bojové umění = pouliční boj? Když při tréninku udělám chybu a partner taky, rozbije mi hlavu kusem dubovýho dřeva... jak moc má být moje umění bojovým... mám mu dát do ruky čepel?
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 12:53

hrom píše: Do konfliktních situací se nedostávám moc často. Jednou mě nějakej cigoš vyhrožoval na ulici, že si mě jeho partička podá. Tak jsem mu dal pár drobných, co jsem měl po kapsách a bylo to. Nicméně proti přepadení bych asi preferoval zbraň (elektr. obušek, pistoli) než nějaké spešl techniky.

Myslím, že váš přístup k potenciálnímu ohrožení je velmi realistický. Určitě je nejdůležitější prevence a mentální příprava na možné napadení. pokud skutečně jednáte v nastíněných dimenzích, myslím, že pro svoji ochranu činíte více, než leckterý tvrdý zastánce teze "vymlátit se z toho za každou cenu"...

hrom píše:Nicméně tradiční výuka, ač není primárně určena pro současný boj na ulici, nakonec může přinést větší "efektivitu" i bez hole a hakamy nebo super technik. Osobně si po pár letech tchaj-ťi nepřipadám jako bojovník, ale zkušenosti mnohých přede mnou naznačují, že tyhle věci přicházejí dost nenápadně a jaksi mimochodem, takže kdoví.
Zdraví idealistický bojovník

Zde bohužel musím konstatovat, že vámi použitou argumentaci jste založil čistě na psychologické manipulaci s doměnkami a oblíbenými pověstmi, které provázejí tradiční výuku BU již léta, ale které se neopírají naprosto o žádná fakta...
Pokud máte nějaká data, srovnání, nebo informace, kterými lze doložit tvrzení o vyšší efektivitě tradiční výuky při střetech na ulici, tak je prosím uveďte. Za svou mnohaletou praxi jsem se setkal se statisticky naprosto protichůdnými výsledky.

Nepochybuji o faktu, že výcvik těchto umění, může přinést sekundární pozitivní vliv na řešení sebeobranných situací, nebo i střetného boje vůbec. Ale je to třeba vidět vždy v kontextu s tragickými případy studentů BU, kteří v podobných situacích dopadli naopak velmi špatně.

Své hraje i fakt, že vítězství podobných lidí je pozitivní zážitek, radostně a často sdělovaný svým přátelům, za neustálého se nabalování dramatičnosti podání, zatímco se svými prohrami se šíří jen málokdo. Na základě svých zkušeností zastávám názor, že tradiční pojetí některých BU s postavením bojového náboje spíše do sekundární pozice, vedlo statisticky ve více případech spíše k selhání cvičence v emočně vypjaté atmosféře skutečného střetu s protivníkem...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 12:55

patrik píše:Máš pravdu, už nebudu nazývat bojové umění, které dělám bojovým uměním... :roll:

Patrik

P.S.
Z čeho usuzuješ, že se vytrácí bojová složka? Z toho, že se neuplatňuje to, co cvičím na ulici? Myslíš tedy, že bojové umění = pouliční boj? Když při tréninku udělám chybu a partner taky, rozbije mi hlavu kusem dubovýho dřeva... jak moc má být moje umění bojovým... mám mu dát do ruky čepel?

Bez urážky, uber prosím trochu testosteronu a přečti si s otevřenýma očima větu, va kterou jsem odpovídal...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 18. čer, 2004 12:55

...taky by mi mohl vypíchnout oko, přerazit zápěstí, zlomit kterýkoliv prst... nebo prostě jenom udělat modřinu...

...uvědom si, že jsou "současný" chceš-li "moderní" bojová umění a potom také jiná, u nichž zrovna ta ulice nemusí být ani důležitá a ani obsažená...

...že jsem na tenhle topic lezl :wink:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 18. čer, 2004 12:57

Anonymní píše:Bez urážky, uber prosím trochu testosteronu a přečti si s otevřenýma očima větu, va kterou jsem odpovídal...

sorry, nenašel jsem rozdíl... byla-li to tahle věta "ne každý dělá bojový umění, aby se bránili na ulici"

Patrik
Naposledy upravil patrik dne pát 18. čer, 2004 13:00, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Chlibek

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 12:59

Anonymní píše:Našel jsem něco k temu Chlibkovi:

http://www.mojenoviny.cz/z_domova/gang040322.html

Vypada to, že je to fakt spiš jen nějaká sadistická guma....

Chtěl bych také upozornit, že systemu v ČR nezastupuje jen pan Chlíbek. Jedná se o skupinu: p.Kiril Kalugin, p.Boris Zirev, sl.Karina Semjonovová a p.Marek Chlíbek. Cvičení je skutečně doposud neveřejné.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 13:00

patrik píše:
Anonymní píše:Bez urážky, uber prosím trochu testosteronu a přečti si s otevřenýma očima větu, va kterou jsem odpovídal...

sorry, nenašel jsem rozdíl...

Patrik

Aha... Tak to nech plavat :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 18. čer, 2004 13:02

Anonymní píše:Aha... Tak to nech plavat :wink:

Děkuji.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pát 18. čer, 2004 13:10

Neviem, ale je bojové umenie len to čo je funkčné na ulici?
Ono totiž niektoré bojové umenia sú určené na boj proti špecialnej zbrani. Napríklad Jo proti katane. Ale ak dnes niekto nenosí po ulici katanu tak už potom Jo do nie je bojové umenie? Skôr to hádam skúste rozoznať nejako, napríklad na Historické bu, moderné bu, športové bu, reálne bu na ulicu a podobne

:wink:

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 13:43

Fireball píše:Neviem, ale je bojové umenie len to čo je funkčné na ulici?
Ono totiž niektoré bojové umenia sú určené na boj proti špecialnej zbrani. Napríklad Jo proti katane. Ale ak dnes niekto nenosí po ulici katanu tak už potom Jo do nie je bojové umenie? Skôr to hádam skúste rozoznať nejako, napríklad na Historické bu, moderné bu, športové bu, reálne bu na ulicu a podobne

:wink:

Pat

Ano, rozumím. Ale na to jsem reagoval hned v druhé větě svého původního příspěvku:

Pokud se vytrácí bojová složka cvičení, ať už v defenzivním nebo ofenzivním pojetí (obrana-útok), tak nemá označení "bojové" pro tuto činnost žádný smysl!

To co popisujete Vy, je jasně bojové umění s prvosledově definovanou bojovou složkou. Myslím, že nezáleží na tom, jak stará je zbraň, proti níž nacvičujete obranu, nebo jak stará je zbraň se kterou se učíte útočit.
Pokud se shodneme, na tezi, že použití zbraní vychází ze shodných principů (což je myslím obecně přijímaný názor), tak z toho lze snadno dovodit, že i nácvik "hystorických" technik může být následně k použití v soudobém boji velmi efektivní!!!
Já jsem narážel spíše na mentální, nebo chcete-li, tak psychologiský přístup jednotlivých cičenců. Pokud někdo hledá ve cvičení primárně jiné cíle - byť jakkoliv pozitivní a hodnotné (a že jich není málo), tak se o studium určitého umění, ale nikoliv o rozvoj bojového umění.

Je známým faktem, že například kamenosochařství je náročná disciplína, vedoucí, mimo jiné i k rozvoji kondice a posílení svalstva (zejména horních končetin). těžko ale asi bude někdo tvrdit, že tvoří sochy hlavně aby cvičil své svaly...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 13:44

Senzor píše:
Dasenka píše: Ale jo covece, nacvicuju. Ale protivnici s tim souhlasej a maj moznost si vybrat. Tam vidim rozdil.

Tohle už možná malilinko zavání demagogií. Myslím, že celá lidská společnost je nastavena na naprosté nadřazenosti nad námi ovládanými zvířaty... Skutečně věřím tomu, že zvířátka v zologických zahradách, neho hůř, v jatečních velkochovech, s námi jako vězniteli rozhodně nediskutovala o možnosti změnit svůj osud. Pokud by si mohla vybrat, určitě by volila jinou, méně bolestnosu cestu.
Kvůli tomuto faktu asi ani já ani Vy nepřestaneme chodit do zoologických zahrad nebo jíst maso.

Vztáhnutí těchto našich celospolečenských vztahů ke zvířatům, pouze na metodiku výcviku p.Chlíbka bych v tomto kontextu považoval spíše za laciný faul.

Nas nazor na vyznam a postaveni zvirat ve spolecnosti bude asi rozdilny. Nevim jestli ten muj je demagogicky, ale necitim potrebu akceptovat nazor "cele lidke spolecnosti". Kazdopadne nemam predstavu jakym zpusobem presne probiha nacvik likvidace psa u p.Chlibka. Rad se necham presvedcit ze pri nem nedochazi k tyrani zvere. Ma nekdo skusenosti o ktere se zde podeli ?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 13:46

Senzor píše:[ že i nácvik "hystorických" technik

Ježiš... :oops: Omluvte prosím moje hrubky a překlepy.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...