-Senzore uvedom si s jakym materialem se tady snazis diskutovat. S ohledem na vzdelani v ume ni boje je to pologramotne stado, z nichz nekteri ani aktivne necvici. Moznost zapojit se zde do diskuze o boji pres bezpecny filtr obrazovky musi byt pro ne oblazujici...-
Počkej,tohle je trošičku nefér.Každý má nějaký pohled na věc a názorové neshody jsou přece normální.Pokud si chce někdo o BU povídat,ačkoli sám necvičí,proč ne....????Nevím,co Ti na tom vadí......?Stejně si po nějaké době vytipuješ lidi,se kterými si máš co říci a na zbytek nereaguješ,ne?!
-Vetsina z neschopnosti a prijmout zodpovednost za svuj vyboj nikdy neprestoupi stin uvazovani davu a slepe nasleduji nazoru hloupe vetsiny. Mnoho povolanych, malo vyvolenych. Proto je skutecne uspesnych jen nemnoho.-
Úspěch???Co přesně v tomto případě myslíš?
Jinak je fakt,že shodovat se názorově je pohodlnější......
-Kazdy kdo vyboci z davu, se stane tercem kritiky a polemizovani, proc by jeho system nemel fungovat. Evidentni fakta potvrzujici uspesnost jsou prehlizena nebo popirana. To je typicka reakce stada. Ten kdo je prevysuje ve vedomostech nebo ve vysledcich je nepohodlny, nezapada do systemu a je treba jej ukricet.-
Ne každý se stává cílem kritiky.Pokud dotyčný dokáže v klidu,jasně,věcně odpovědět na otázky,které vznik každého systému nutně provázejí,proč ne?!!Narazíš-li ale na vytáčky,neznalost ,neschopnost odpovědět-pak to samozřejmě budí pouze podezření a na ně navazující kritiku a nedůvěru.Od toho je ale právě ta diskuze,kdy má každý možnost si popovídat.Zůstaneme li u SYSTEMY-myslím,že nikdo nepopírá fakt,že jde o velmi účinný systém.Na druhou stranu ale spousta lidí ani netuší,o čem je řeč.....protože se moc informací o tomto systému ven nedostane.Pak nastává situace,kdy lidé hodnotí podle střípků vytržených z kontextu.Což je samozřejmě špatně,ale není se co divit.....hlavně pokud prosáknou třeba jen informace o neortodoxních metodách výcviku. V tomto případě jde o začarovaný kruh......a nejedná se o problém pouze SYSTEMY.
-Proc myslis, ze se tu tolik lidi ohani tradicemi, tradicnim pristupem, tradicnimi technikami a syly... Vzdyt ohlizet se jen dozadu je tak snadne! ale respektovat doprednou dynamiku, v zavislosti na neustalem vyvoji ziveho bojoveho umeni, to chce odvahu neustale hledat nove cesty...-
Trošku tolerance

Vše staré není špatné.Jsou lidé,kterým právě tato tradice a schopnost překonat staletí takřka beze změn učarovala(to je taky dobrá otázka...jak je možné,že něco takhle starého v podstatě beze změn přežívá?)
Budu-li mluvit za sebe.....vyzkoušel jsem jedno i druhé a na obojím jsem si našel něco."Tradiční styl " jsem cvičil pro radost,krásu pohybu.....a sebeobranu proto,abych nikdy nezažil kdesi výše popsanou situaci(něco o neschopnosti ochránit svou rodinu).Bavilo mne prostě obojí....
Další otázkou je,zda hledání "nové cesty" je opravdu vývojem kupředu,nebo tím pouze někdo maskuje vlastní neschopnost a lenost.Tady ovšem není na mně,abych posuzoval......
Vzdyt, zde jsou lide, kterym se pod pojmem NINJA vybavi cerne odena postava vrhajici hvezdice... Proste uvazli na zastaralych formach a tradicich...
To je fakt.I mně se při prvním vyslovení slova NINJA vybaví přesně toto.I když vím,že to už dávno není pravda....prostě je to první obraz v mysli,který naskočí......
Je to problém prakticky všech diskuzí,sejde se na nich spousta lidí a každý je přesvědčen o "své pravdě".Pak je těžké se shodnout(i proto,že něco vysvětlovat písemně je složitější,než ústně-"z oka do oka" ).Ale vždycky je dobré řešit to v klidu......