Začínáte s kickboxem? Zkušenosti, postřehy, rady,...

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod RUNAR » čtv 06. pro, 2007 13:45

Tomkins píše:PS: Drogy neberu :wink:

Ano souhlas všem co berou drogy ,hlavně policistům ,bych chtěl vzkázat:
Drogy nikomu neberte kupujte si je za vlastní.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod anomarox » ned 23. pro, 2007 12:12

Zdarec lidi, nějaké video pár týdnů zpátky, opět doma mě popadla filmovací posedlost.. :D 8) každou kritiku vítám :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=iV-WkMLEooE
anomarox
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Pro Anomaroxe

Příspěvekod lukaskon » ned 23. pro, 2007 16:20

Chceš kritiku? Tak já tě zasypu až nad hlavu :-) ale ber to konstruktivně ...

1. Když dáš úder vrať ho nejkratší cestou k bradě ať se bráníš. Ty dáš ránu a ruka ti většinou padne k břichu, v tu dobu chytněš ránu na hlavu a už sedíš.
2. Máš špatný postoj. Každý to jinak vyučuje, ale radím mít špičky nohou stejným směrem, přibližně v úhlu 30 stupňů. Nestůj jak Chaplin!
3. Pytel máš moc nízko, zvedni ho tak o 30cm.
4. Dáváš špatně háky, moc brzo zvedáš lokty a zvedáš je moc. Při dopadu úderu musí být ve výšce lokte. Akorát si ruku vykloubíš.
5. Zvedáky taky nejsou košér.

Ale máš celkem dobře rozloženou váhu a hlavně snahu tak se nenech odradit?
PS: nohám nerozumím takže kritiku přidá někdo jinej
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Pro Anomaroxe

Příspěvekod anomarox » ned 23. pro, 2007 16:50

lukaskon píše:Chceš kritiku? Tak já tě zasypu až nad hlavu :-) ale ber to konstruktivně ...

1. Když dáš úder vrať ho nejkratší cestou k bradě ať se bráníš. Ty dáš ránu a ruka ti většinou padne k břichu, v tu dobu chytněš ránu na hlavu a už sedíš.
2. Máš špatný postoj. Každý to jinak vyučuje, ale radím mít špičky nohou stejným směrem, přibližně v úhlu 30 stupňů. Nestůj jak Chaplin!
3. Pytel máš moc nízko, zvedni ho tak o 30cm.
4. Dáváš špatně háky, moc brzo zvedáš lokty a zvedáš je moc. Při dopadu úderu musí být ve výšce lokte. Akorát si ruku vykloubíš.
5. Zvedáky taky nejsou košér.

Ale máš celkem dobře rozloženou váhu a hlavně snahu tak se nenech odradit?
PS: nohám nerozumím takže kritiku přidá někdo jinej

Zdravím, díky za znázornění mých chyb.. háky mě už vytýkalo více lidí, budu se snažit to napravit, problém je v tom že mám celkem dlouhé ruce, tak je tak trochu problém je tam správně naskládat :)
anomarox
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Pro Anomaroxe

Příspěvekod Phaia » ned 23. pro, 2007 18:12

[quote="lukaskon"]Chceš kritiku? Tak já tě zasypu až nad hlavu :-) ale ber to konstruktivně ...

mit nohy stejnym smerem???fakt jo??asi si to nedokazu predstavit.. :D
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Phaia » ned 23. pro, 2007 20:01

no proto... :twisted:
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Postoj

Příspěvekod lukaskon » ned 23. pro, 2007 21:17

ukropcany píše:V boxe máš mať špičky jedným smerom, ale to je dobré len pre box, z pohľadu MT je to zle, nakoľko sú pri takomto postoji zadné podkolenné šlachy prednej nohy príliš vystavené útoku...

No možná by se i o tomto dalo diskutovat ... ale nebudu se do toho pouštět, jelikož MT není můj obor. Vzhledem k útoku je to však jasná výhoda, co se však lowkicků týče tak jsem opravdu úplně mimo :-)
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » úte 01. led, 2008 20:34

Asi to sem nepatří,ale nevěděl byste někdo o kickboxu v nejbližším okolí Chomutova? přímo v Cv je klub,ale bohuzel ted maji plno a mám se ozvat za dva mesice jak to bude vypadat :?
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » úte 01. led, 2008 20:59

taky se zeptám trochu mimo. Asi si budu pořizovat přilbu na sparring, ptže nestojim o další otřes mozku. Mohli byste mi pls nějaký doporučit? pokud možno do litru? díky
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Phaia » stř 02. led, 2008 10:52

Genesis: do litru?? helmy obecne kupuj lepsi, hlavu mas jen jednu..... me se nejvic zamlouva od Toptenu... stoji 2300 cca
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Tomkins » čtv 03. led, 2008 0:58

Genesis píše:taky se zeptám trochu mimo. Asi si budu pořizovat přilbu na sparring, ptže nestojim o další otřes mozku. Mohli byste mi pls nějaký doporučit? pokud možno do litru? díky

Mrkni se u Teamx, tam stojej všechny kolem litru.
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Helmy

Příspěvekod Panda » čtv 03. led, 2008 13:41

Phaia píše:Genesis: do litru?? helmy obecne kupuj lepsi, hlavu mas jen jednu..... me se nejvic zamlouva od Toptenu... stoji 2300 cca

To zni rozume.Ja sice helmu nemam i kdyz si ji planuji casem koupit protoze trener rika ze bez nich je tvdej trenig nesmysl, ale na druhou stanu mi nabizel od Piranu za 750 a mam v nej plnou duveru ze by si nedovolil mi dat nejaky shit...na druhou stranu byla to helma na box ne na kickbox...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 03. led, 2008 16:15

2 Ukropcany: To ja prave nevim jestli je jina, me prijde že by asi neměla byt, rana jako rana, ale vzhledem k tomu jak mi nedavno někdo vysvětlil jak moc se liší ideální rukavice na box od těch na kick-thai box, tak už raděj nedělám soudy... myslel jsem to tak že mi jí doporučil trenér boxu a ne kickboxu...mě přišla že má všechno, lícnice atd...ale viděl jsem par jakože kickboxerských a přišli mi víc gumové....pro přestavu tady je ta co mi doporučil trener myslim nebo je jí aspoň podobná http://www.piransport.cz/prodej/helmy/? ... ail&zid=99
a tohle je ta co vídám u kick boxeru http://www.hayashi.cz/helma-detail-2665.html
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 03. led, 2008 16:33

Tu jsem taky zkoušel, dokonce jsem v ní i sparroval a byla mi hooodně nepříjemná přesně jak říkáš....ta bez spodního lemu (chránič brady) co se ze spoda upevňuje jen na pásek mě přišla mnohem příjemnější a nošení...příjde mi to jako s auty,kompromis pasivní aktivní bezpečnosti :lol:
EDIT:Ještě mě napadlo, Lukáš říkal že helma musí být co nejtěsnější, skoro malá, a ta co mi vybral byla přesně taková a docela to v ní šlo přežít...tzn.: neměl jsem takovou ztrátu vidění atp...možná je to jen tím že máš erár, ale kdybys vybral nějakou na sebe s někým kdo se vyzná tak by to třeba bylo lepší...no já zatím sparuju bez helmy ale věřím Lukášovi když říká že je to zbytečný ji nemít...uštřil jsem 750 od Ježíška tak doufám že mezitím nezdražili :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Phaia » čtv 17. led, 2008 0:11

Panda píše:2 Ukropcany: To ja prave nevim jestli je jina, me prijde že by asi neměla byt, rana jako rana, ale vzhledem k tomu jak mi nedavno někdo vysvětlil jak moc se liší ideální rukavice na box od těch na kick-thai box, tak už raděj nedělám soudy... myslel jsem to tak že mi jí doporučil trenér boxu a ne kickboxu...mě přišla že má všechno, lícnice atd...ale viděl jsem par jakože kickboxerských a přišli mi víc gumové....pro přestavu tady je ta co mi doporučil trener myslim nebo je jí aspoň podobná http://www.piransport.cz/prodej/helmy/? ... ail&zid=99
a tohle je ta co vídám u kick boxeru http://www.hayashi.cz/helma-detail-2665.html

ty bily jsem videla spis na detech..ja nevim, ale ty od Toptenu me prijdou nejlepsi...nevim jak tlumi ty od Pirani, ale prijdou me takovy divny uz podle vzhledu..prece jen latka/kuze....a tvarove..kamarad ju ma a moc dlouho to nevydrzel nosit...ale muzu rict ze i pres licnici me malem frajerka prerazila celist...tz ani Topten neni vsemohouci...ale ranu do cela tlumi dost.. :roll: :lol: :lol:

tot odemne
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod diablik » čtv 17. led, 2008 12:05

:) :)
Naposledy upravil diablik dne pát 15. úno, 2008 19:38, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 17. led, 2008 15:17

4Ukrop- jasne ..pohoda ..som myslel ze mas problem so vsetkymi..to je ako s rukavicami...jedne sadnu jak "rit na serbel" a druhe nezoberies na ruku ani zadara :lol:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Val » pát 18. led, 2008 10:21

Mam takovej problem s dvojitym krytem. Kdyz ho zkusim tak nejdriv prijde zkusebni direkt, ktery zastavim, ale pak nasleduje pravy hak, ktery vubec nevidim zato ho pak pekne citim na tvari :? A to sparuju se stejnym zacatecnikem jako jsem ja. Da se ten kryt delat tak aby kryl i pred hakem nebo ho proste musim videt a presunout ruku ?
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

10.května zápas ve Vysokém Mýtě

Příspěvekod anomarox » čtv 08. kvě, 2008 21:20

Zdarec ve spolek :) Tak lámání chleba se blíží, po nějaké te době trénování jsem se rozhodl jít do fightu, takže 10. 5 si jdu zabouchat do VM. Kickbox orientál, -71kg. Jsem na sebe zvědav a doufám, že si to pořádně užiju.. Jsem trošku nervózní, ale říkám si,....nic co by se nedalo rozdýchat..tak kdyby měl pro mě někdo nějakou radu, jak se hodit do pohody.., přivítám..zatim čau a dám vědět 8)
anomarox
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNAR » pát 09. kvě, 2008 7:20

Můžu jenom potvrdit že Ukrop je kliďas, dáš mu řachu a on jako by nic tváří se úplně v klidu a dál si jede svůj styl. 8) :lol:

Tohle já neumim, furt se tvářim jako když jde o život. :x
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...