Toman píše:Obvykle běhám cca 5-7 km 1-2x týdně cca 8 let. Jednou jsem 2 měsíce nic nedělal a pak šel zas běhat a problém jsem s uběhnutím neměl žádný možná to trvalo o pár minut dýl ale v pohodě takže se mi takový propastný rozdíl zdá taky s podivem.
ukropcany píše:...celú zimu som frčal len na stacionárnom bicykli a po 3 mesiacoch som dal 10 km v kopcoch s prstom v zadku...
Makoto píše:Lada píše:a kde běháte, případně jak si to pak měříte? jako do zblbnutí někde na hřišti dokola či spíš někam do lesa atp.. a pak jak si to měříte? pomocí GPS by se dalo nebio si od poldů půjčit kolečkoči odhadem?
Zkus http://www.polarshop.cz/store/
Najdes tam sporttestery, ktere meri vsechno mozne a ted uz i vzdalenost.
Makoto píše:Dulezite je nesledovat rychlost ani vzdalenost, ale aby jsi behal v optimalni tepove frekvenci. To me osobne ze zacatku delalo dost problem, proto jsem to ze zacatku casto prepalil a na konci padal na drzku. Ted beham trikrat tydne 10 km za cca 53 minut v tepove frekvenci prumerne 150 tepu/minutu.
Gino píše:Makoto píše:Dulezite je nesledovat rychlost ani vzdalenost, ale aby jsi behal v optimalni tepove frekvenci. To me osobne ze zacatku delalo dost problem, proto jsem to ze zacatku casto prepalil a na konci padal na drzku. Ted beham trikrat tydne 10 km za cca 53 minut v tepove frekvenci prumerne 150 tepu/minutu.
Ahoj Makoto. Zacinam se o beh zajimat trosku podrobneji a tak mi tve prispevky prisli vhod. Nicmene mam dotaz - ty mas OTF 150/min??Neni to moc? Na strankach kardiologicke spolecnosti jsem se docetl, ze OTP=cca 60% maximalni treninkove. Tzn, ze kdyz mam maximalni treninkovou 150 (na poslednim treninku jsem to tak cca mel, pokud jsem to dobre "rucne" spocital), tak by pro me optimalni treninkova cinila 90 a to se mi zase zda dost malo. Na druhou stranu pokud ty mas 150/min jako 60% tve maximalni, tak... ufff
Takze mam dotaz - jak jsi se dopracoval k tomu, ze tva OTP je 150? Je mozne, zes to nezminil jako svou OTP, ale i tak se zeptam.
Dik za reakci.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník