Já to teda ještě jednou shrnu.
Hlavní cíl těch technik co josu vidět na konci videa je zbavit útočníka jeho zbraně! proto se snažíme o okamžitou kontrolu jeho rukou, plynulé odebrání zbraně tak aby nás neohrozila!! a následné nasazení páky nebo něčeho jiného (dle situace samozřejmě) Po odebrání se zbraň nezahazuje ale sami ji používáme ke zvýšení naší útočné síly (lámání,páčení, škrcení,střílení, bodání, bouchání...). Jestli je to pistole, nůž nebo něco jiného je v zásadě jedno, odebrání probíhá podle přibližně stejné šablony. V praxi samozřejmě existují různé modïfikace vzniklé různými situacemi, ale to video je demo! a opravdu malinkatý střípek technik, takže to zase tak nestudujte. Věci na které poukazuje NAIA jsou samozřejmě také vyučovány ale na tomhle videu toto není. Jestli se kouknete lépe tak ty odebírací techniky probíhají většinou za situace kdy útočník drží toho "hodnýho" ještě druhou rukou kolem ramen,krku a to i já jako veliký pacifista bych vyhodnotil jako dosti podivné chování a snažil se reagovat podobně

Tohle prostě jako moc přátelské žduchnutí už nevypadalo, ale stejně znovu opakuji je to jen demo! Samozřejmě jsem to sem nepostoval abych ukazoval jak jedině správně se to má dělat, ale že na těch technikách je zajímavý hlavně to že jsou použitý stejný pohybový vzorce jako v PTK používaj s nožem,tyčí atd. Takže jsou to vlastně ty tradiční dávné způsoby boje a žádný extra hypermoderní novinky, ale protože je to dobře vymyšlený tak je PTK plnohodnotným bojovým systémem velmi dobře použitelným i v dnešní době a pro různé potřeby civilní i profesionální. Vyjádřeno slovy GT Gajeho "Pekiti-Tirsia Kali is the Art of Modern times in the living past!"