Klipy - karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Moto » úte 11. bře, 2008 10:59

4ukropcany:
Jasne, chapu, ze psychika hraje klicovou roli, ale prave proto, bych do ringu, na tatami, proste k boji posilal lidi az po komplexnejsi priprave. Tady to byl tezky amaterismus...Navic tohle byla "rezanka" plna emoci a to na kvalite boje moc neprida....
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Moto » úte 11. bře, 2008 11:02

A jeste by si ti hosi meli uvedomit, ze nebojovali o zivot, ale o nejakou podelanou medaili... :wink:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Moto » úte 11. bře, 2008 11:07

Ale na druhou stranu co bysme chteli potech hosanech, kdyz i rozhodci to nema v hlave v poradku a je to tezkej pripad... :idea:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Moto » úte 11. bře, 2008 11:18

No ja vim o cem mluvis. Kdyz mam v dojo kumite s nejakym zacatecnikem, tak vetsinou do toho jde hlava nehlava a chce me sezrat. Rany padaj kamkoli a on ma vyraz silence... :D Vis, co po chvili udelam ja? Pockam si az se mi krasne odhali a dam mu jednu cvicnou solarovku, aby vedel, ze se musi trochu uklidnit. Vetsinou to zabere a on uz je daleko kultivovanejsi v projevu a uvedomi si, kdo komu vlastne dava lekci...Ale kdyz jsou proti sobe dva naprosti zacatecnici, musi to korigovat bud rozhodci, kdyz je to na soutezi nebo ucitel-trener, kdyz je to v dojo nebo v telocvicne...Hlavne musi byt vsechno bez emoci :D
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 11. bře, 2008 11:54

Moto píše:No ja vim o cem mluvis. Kdyz mam v dojo kumite s nejakym zacatecnikem, tak vetsinou do toho jde hlava nehlava a chce me sezrat. Rany padaj kamkoli a on ma vyraz silence... :D Vis, co po chvili udelam ja? Pockam si az se mi krasne odhali a dam mu jednu cvicnou solarovku, aby vedel, ze se musi trochu uklidnit. Vetsinou to zabere a on uz je daleko kultivovanejsi v projevu a uvedomi si, kdo komu vlastne dava lekci...Ale kdyz jsou proti sobe dva naprosti zacatecnici, musi to korigovat bud rozhodci, kdyz je to na soutezi nebo ucitel-trener, kdyz je to v dojo nebo v telocvicne...Hlavne musi byt vsechno bez emoci :D

Souhlasím s tou solarovkou. To funguje. Já takovému dotičnému několikrát podrazím nohy, to je moje oblíbené a tolik to toho nováčka nebolí. Asi jsu moc humanista.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 11. bře, 2008 15:28

Já jsem s tím podmetáním memyslel MT, nebo čisté karate. Po podmetu se soupeř doráží nohou nebo rukou, nebo se jde do boje na tatamiv leže. 8O
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 11. bře, 2008 15:51

konečné řešení: To byl název jedné akce nacistů. HA HA ( jen tak pro odlehčení tématu). Podle mně je konečné řešení mlátit ho tak dlouho, dokut není KO. Bohužel to vždy nejde.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 11. bře, 2008 16:45

Ono při dnešních zákonech se spíše nadržuje tomu útočníkovi. Je to špatně, ale normální člověk s tím nic nenadělá. U nás v parku chtěli 2 ožralí vagabundi znásilnit jednu holku a kdyby jí nepomohl náhodou procházející můj žák, tak bůh ví, jak by to dopadlo. pak ho ještě žalovali za ublížení na zdraví. Hold jsme právní stát a i takoví dobytci u nás mají svá práva.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 11. bře, 2008 18:13

ukropcany píše:Moja skúsenosť žiaľ hovorí, že min. na ring sa nedá pripraviť... každý kto do neho vliezol potvrdí, že je to stres jak sviňa a že jediné čo sa dá je zápasiť a zvyknúť... ani ten najtvrdší sparing sa so zápasom aj s tou najväčšou lamou nedá porovnať. ...

S tím na 100% souhlasím. Jenže jsou některá "tradičních" BU, které přece soutěže neuznávají, prý jim stačí maximálně (pokud vůbec) sparing při tréninku. Někteří "nejtradičnější" uznávají pouze řízený sparing, protože jnak by přece zabíjeli protivníka :roll:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » úte 11. bře, 2008 18:27

Angus píše:
ukropcany píše:Moja skúsenosť žiaľ hovorí, že min. na ring sa nedá pripraviť... každý kto do neho vliezol potvrdí, že je to stres jak sviňa a že jediné čo sa dá je zápasiť a zvyknúť... ani ten najtvrdší sparing sa so zápasom aj s tou najväčšou lamou nedá porovnať. ...

S tím na 100% souhlasím. Jenže jsou některá "tradičních" BU, které přece soutěže neuznávají, prý jim stačí maximálně (pokud vůbec) sparing při tréninku. Někteří "nejtradičnější" uznávají pouze řízený sparing, protože jnak by přece zabíjeli protivníka :roll:

Je krásné jak koulíš očima, ale ono to má něco do sebe... Když seš navyklej kopak do rozkroku a vyšlapovat kolena z aplikací tak jsi v boji podle pravidel docela v pytly :D Já jsem taky než jsem se dostal (omylem) do mého prvního kumite (veselá historka:D) tak jsem cvičil jen nějaké základní aplikace a pak v akci to nešlo, protože proti tobě stál vlastně kamoš že :lol:
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 11. bře, 2008 18:44

NOKT píše:Je krásné jak koulíš očima, ale ono to má něco do sebe... Když seš navyklej kopak do rozkroku a vyšlapovat kolena z aplikací tak jsi v boji podle pravidel docela v pytly :D Já jsem taky než jsem se dostal (omylem) do mého prvního kumite (veselá historka:D) tak jsem cvičil jen nějaké základní aplikace a pak v akci to nešlo, protože proti tobě stál vlastně kamoš že :lol:

Mluvím o stresu na place, ten při jakémkoliv sparingu nezažiješ. Na první zápas v kumite jsem nastoupil po pár letech tréninku, kdy pro mne byl sparing každotréninkovou záležitostí. Přesto, že byl soupeř na tom tak nějak jak já, nemusel jsem tedy mít žádný přehnaný respekt, byl to nářez. Tím nemyslím, že bych tolik dostal, prohrál jsem po vyrovnaném boji tuším v prodloužení. Kdo nikdy nestál na place to těžko pochopí. :idea:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 11. bře, 2008 21:39

Angus píše:S tím na 100% souhlasím. Jenže jsou některá "tradičních" BU, které přece soutěže neuznávají, prý jim stačí maximálně (pokud vůbec) sparing při tréninku. Někteří "nejtradičnější" uznávají pouze řízený sparing, protože jnak by přece zabíjeli protivníka :roll:

Trochu si překrucuješ důvody. U nás např. nemáme sportovní boj, protože to nemá smysl. Je nás tak málo, že by se na závodech sešli ty samé ksichty (pokud vůbec by někdo dorazil), takže by se to nakonec zvrhlo v přípravu na konkrétního člověka. Pokud zmiňuješ stres při prvních bojích tak ten odejde a co pak?
Jak chceš řešit sparing třeba u tradičních korjů. Nemůžeš se sekat bokeny bez chráničů naplno. Být obalený chrániči s molitanovým mečem, to taky není úplně super. Takže řízený boj je jednou z lepších alternativ.
Nemyslím si, že pravým důvodem by bylo "zabíjení protivníka každým úderem". Taky hlavně trénuji různé formy více či méně řízeného kumite. Přece jenom nejsem příznicem bambul, takže řízené kumite se hodí. Nejsem zabiják každou ranou, ale zranění už jsem taky měl, takže nemám zájem o dlouhodobý pobyt v nemocnici, když by to náhodou někomu ulítlo.
Bohužel na závodech vidím dost často touhu za každou cenu vyhrát, než zdravou chuť si vyzkoušet si své umění, získat tím zpětnou vazbu jak na tom jsem a případně umět příjmout porážku, když se nezadaří nebo jen proto, že soupeř byl opravdu přece jenom lepší.
RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 12. bře, 2008 2:49

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:42, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » stř 12. bře, 2008 9:11

Nenašel jste nekdo katu GANKAKU SHO, ale cvičenou H. Kanazawou? Nevíte neco více o této kata? Díky
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » stř 12. bře, 2008 10:00

Je nekolik variant o vzniku teto kata. Prvni je ta, ze na Okinawe je spousta verzi kata Chinto a ze se sensei Kanazawa na jedne ze svych castych navstev ostrova tuto kata zde naucil. Jedna se o upravenou verzi mistra Itosu.
Druha varianta je ta, ze ji mistr Kanazawa sestavil sam. Casto se ale uvadi varianta cislo 1.
Vezmeme-li v uvahu, ze je spousta verzi jedne kata, je to samozrejme pravdepodobne. Priklady jsou zname snad u vsech kata.
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod KAMINARI » stř 12. bře, 2008 10:21

Ta kata mně zaujala. je celkem hezká. V brně bude v Květnu seminář na tuto kata. Tak se těším. A co takhle Nijuhashiho?
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » stř 12. bře, 2008 10:57

Ja vim, taky se tam chystam prijet. Nijuhachiho ma myslim na svedomi sensei Kanazawa, ale nevim to presne. Chtel jsem se ho na minulem seminari zeptat, ale byl tak trochu hermeticky uzavren poradateli, ze to nebylo dost dobre mozne...Snad priste... :wink:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod KAMINARI » stř 12. bře, 2008 11:37

Já jsem před sensei Kanazawa uzavřen sice nebyl, ale nějak jsem se ho na ty katy zapomněl zeptat. Třeba příště.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » stř 12. bře, 2008 14:09

Tak to jsi mel docela stesti, protoze tohle podle me byla jedna z mala slabin vsech tri seminaru. Uvital bych celkem i behem seminare, kdyby se vyclenila treba hodina nebo aspon pul na dotazy mistrovi. Misto toho nekonecneho foceni by tp bylo lepsi. Nekdy mi bylo senseie az lito. trba v te restauraci mu posadili holcicku na klin a fotili a pak jeste chlapecka...Jak v zoo...Ale jinak samozrejme to nemelo chybu... :wink:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » stř 12. bře, 2008 17:24

KAMINARI píše:Nenašel jste nekdo katu GANKAKU SHO, ale cvičenou H. Kanazawou? Nevíte neco více o této kata? Díky

V čem se liší od klasické Gankaku cvičené s shotokanu?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...