Moderátor: Picard
Moto píše:No ja vim o cem mluvis. Kdyz mam v dojo kumite s nejakym zacatecnikem, tak vetsinou do toho jde hlava nehlava a chce me sezrat. Rany padaj kamkoli a on ma vyraz silence...Vis, co po chvili udelam ja? Pockam si az se mi krasne odhali a dam mu jednu cvicnou solarovku, aby vedel, ze se musi trochu uklidnit. Vetsinou to zabere a on uz je daleko kultivovanejsi v projevu a uvedomi si, kdo komu vlastne dava lekci...Ale kdyz jsou proti sobe dva naprosti zacatecnici, musi to korigovat bud rozhodci, kdyz je to na soutezi nebo ucitel-trener, kdyz je to v dojo nebo v telocvicne...Hlavne musi byt vsechno bez emoci
ukropcany píše:Moja skúsenosť žiaľ hovorí, že min. na ring sa nedá pripraviť... každý kto do neho vliezol potvrdí, že je to stres jak sviňa a že jediné čo sa dá je zápasiť a zvyknúť... ani ten najtvrdší sparing sa so zápasom aj s tou najväčšou lamou nedá porovnať. ...
Angus píše:ukropcany píše:Moja skúsenosť žiaľ hovorí, že min. na ring sa nedá pripraviť... každý kto do neho vliezol potvrdí, že je to stres jak sviňa a že jediné čo sa dá je zápasiť a zvyknúť... ani ten najtvrdší sparing sa so zápasom aj s tou najväčšou lamou nedá porovnať. ...
S tím na 100% souhlasím. Jenže jsou některá "tradičních" BU, které přece soutěže neuznávají, prý jim stačí maximálně (pokud vůbec) sparing při tréninku. Někteří "nejtradičnější" uznávají pouze řízený sparing, protože jnak by přece zabíjeli protivníka
NOKT píše:Je krásné jak koulíš očima, ale ono to má něco do sebe... Když seš navyklej kopak do rozkroku a vyšlapovat kolena z aplikací tak jsi v boji podle pravidel docela v pytlyJá jsem taky než jsem se dostal (omylem) do mého prvního kumite (veselá historka:D) tak jsem cvičil jen nějaké základní aplikace a pak v akci to nešlo, protože proti tobě stál vlastně kamoš že
Angus píše:S tím na 100% souhlasím. Jenže jsou některá "tradičních" BU, které přece soutěže neuznávají, prý jim stačí maximálně (pokud vůbec) sparing při tréninku. Někteří "nejtradičnější" uznávají pouze řízený sparing, protože jnak by přece zabíjeli protivníka
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], Google [Bot] a 1 návštěvník