Lada:
Nechtěl jsem, aby to vyznělo tak, že prostě byhc suveréně vyhrál. Zatím je to blbost. Vím, že mé schopnosti jsou momentálně na úrovni, kdy bych je nedal určitě. To s tím boxerem jsme psal jen jako ukázkový příklad, jak by se třeba Bujinkan mohl použít. Ne, že to bude fungovat na každého. Každý je jiný..
S tou přišlálou nohou. Věř mi, moc lidí nečeká, že jim budeš hamtat po nohách. Když je někdo na dosah pěsti, není složité mu jí přišlápnout a pak ranou, téměř kamkoli, ho složit. Ovšem ono to takhle opravdu může znít jako scify, muselo by se to odzkoušet.
Každopádně se omlouvám jestli můj příspěvek zněl nějak namachrovaně nebo podobně, nebyl to úmysl, já pouze chtěl ukázat, jak by se například dal Bujinkan použít.
Pepah píše:IMHO tohle jsou presne naivni a romanticke predstavy vetsiny "bojovniku" z Bujinkanu. Funguje to naprosto bajecne asi jako na tomhle foru tolikrat videnem videu s Kiai masterem.
Je mi líto, že si to myslíš, vážně, ale vyvracet ti to nebudu. V Bujinkanu je mnoho v použitelných technik se kterýma se naulici ubráníš Nemsíš hledět pouze jen na videa.. Doporučuji si to vyzkoušet s někým, kdo má alespoň 4kyu kyu, nejlépe s nějakým danistou...
Jsou msíta na těle, která si prostě nevytrénuješ. Je třeba naprostá blbost mlátit Boshinkenem to zatlého břišního svalu, ale zkus to třeba použít, když to stihneš, mezi svaly na paži, kdžy tě někdo chytne - Má to dva účinky, většinou to odvrátí jakýkoli jinej útok, protože bolest je to dost velká a krásně tím uvolníč tu zatlou ruku a můžeš si s ní pak dělat víc věcí, než se zpevněnou rukou..
A ano, dokážu se trefit, ale nemusim, stačí, když jim to drží směr hlava. Ovšem, cvičíme s tím. A ne, nenosím u sebe běžně hvězdice ani písek, ale mám klíče například. Ty poslouží stejně.. Nosím u sebe obvykle zavírací nůž. Než ho otevřu,tak ho klidně můžu použít k vrhání. A ještě sme nepotkal nikoho, kterej by na to, že mu něco letí do obličeje zareagoval tím, že by si toho nevšímal a nevěnoval tomu pozornost.
A jestli jsme to použil?Ano. Nedávno (V pondělí) jsem byl v tělocvičně cvičit s kamarádem (Karatiska, Kyu nevim kolik, ale ten pásek, co má je fialovej, prej první fialovej), co vím, ta kse běžně zúčastňuje soutěží a celkem mu to jde. Nuže, dali jsme si jen tak něcomálo cvičného. Měl jsem tam po ruce nějaké malé kuželky, které se tam válely. Kotoulem jsem se k nim přemístil, prát jich nabral a zároveň s přísunem k němu, je po němházel. Ono nevěděl vůbec co má dělat.. Nějak uhybal kuželkám a ot bylo vše. Když jsme přestal házet, už jsem dávno byl u něj a moje pěst u jeho brady a moje noho na jeho nártu. Tedy myslím, že pouít se to dá. A někdo trénovanější než já, by to zvládl i bez těch serepetiček kolem.
Totiž, pak jsem to zkusil bez nich.. Nestíhal jsem mu (Já cvičím od půlky listopadu 2007, on pomalu dva roky). Respektive, na techniky nebylo kdy vůbec. Je zatím o dost rychlejší než já. Stíhal jsem jakž takž uhybat ranám a párkrát se mi povedlo mu vrátit i vrátit úder (Například, šel nějakým kopem z otočky, tak se mi povedlo mu tu nohu nohou bloknout a zároveň skopnout na zem)
Takže jsem si to i odzkoušel v praxi a nezavrhoval bych to.
ukropcany:
No dobře, ale řekněme, že oba patříte k távé té špičce serveru..

Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.