Ponocnej píše:pasek by mel byt jen na drzeni kalhot jeho barva totiz neurcuje jakej je kdo Macho
Souhlas. Bohužel lidi na západě si na tom ujíždí. Vyžadujou pásky, barvy a proužky, cedulky, kreditky a tituly...

Moderátor: Toman
Ponocnej píše:pasek by mel byt jen na drzeni kalhot jeho barva totiz neurcuje jakej je kdo Macho
Panda píše:koukal jsem (čistě ze zájmu) na ty osnovy, a přijde mi to jako dobrý nápad, motivace, přezkoušení, člověk ví na čem má makt atp...jen si taky tak trochu myslím že pásky obecně moc do BU ani BS nepatří, pokud nemají své opodstatnění jako soutěžní kategorie.
khooca píše:Podle mě nemaj opodstatnění ani na soutěži. V ringu nic neokecáš.
ukropcany píše:4toman - akurát sa to minule na FN riešilo, že poslali chalana na popravu v lowkicku, tuším v Košiciach to bolo. Nemyslím, že by niekto zo zúčastnených toto veľmi prežíval, práve v kickboxe, kde chalani už by dávno mohli byť profíci, ale furt búchajú amatérske zápasy... môj druhý zápas bol tiež taký, chalan, že má prvý zápas... hovorím si ok... keď som dostal prvé štyri šupy, tak kukám, že fíha a potom sa dozviem, že mal 30 zápasov v lowkicku?Tiež si myslím, že pásiky sú na prd... aj počty zápasov sú o ničom... nič to nehovorí...
Phaia píše:ukropcany píše:4toman - akurát sa to minule na FN riešilo, že poslali chalana na popravu v lowkicku, tuším v Košiciach to bolo. Nemyslím, že by niekto zo zúčastnených toto veľmi prežíval, práve v kickboxe, kde chalani už by dávno mohli byť profíci, ale furt búchajú amatérske zápasy... môj druhý zápas bol tiež taký, chalan, že má prvý zápas... hovorím si ok... keď som dostal prvé štyri šupy, tak kukám, že fíha a potom sa dozviem, že mal 30 zápasov v lowkicku?Tiež si myslím, že pásiky sú na prd... aj počty zápasov sú o ničom... nič to nehovorí...
a jak teda sbiras zkusenosti?kdyz ne zapasama??to si teda dam asi nejakou knihy didaktiky kicku pod polastar a rovnou si pujdu udelat I.DAN
Toman píše:khooca píše:Podle mě nemaj opodstatnění ani na soutěži. V ringu nic neokecáš.
Co? Takže klidně pošleš začátečníka proti veteránovi a budeš riskovat že ho třeba zmrzačí? Jinak nevím jak si to mohl myslet.
RUNAR píše:Tak třeba v BJJ co dělá Toman pásky rozhodně váhu a smysl mají, protože se tam udělujou podle toho jak se kdo rve je blbost tady vykřikovat že žádný pásky nemaj smysl .
Záleží na tom jak se pásky udělujou když je uděluje někdo kdo se vyzná a je náležitě nekompromisní tak jsou ok.
Jiná věc je že pásek nebo i titul z ringu je hodnocení jen pro danej okamžik a samo že nic neřiká o tom jak na tom dotyčnej bude za x let.
pucmaz píše:Tak nevim. Pasky v JPN maji predevsim ulohu zarazeni jejich nositelu do spolecenske hierarchie. Neznamena, ze cim vyssi dan, tim lepsi bijec, to je spis takovy prazvlastni vyklad zapadaku. Pochopitelne, ze cim je clovek starsi, tim mene bude pohyblivy a jen tezko se postavi mladochum, ale to neznamena, ze by mel svuj stupen ztratit a spadnout zase mezi zacatecniky. I ty rychle a silne mladochy ma totiz porad co naucit...
Naskyta se otazka, jestli je nejaky kyu/dan system vubec zapotrebi a odpoved je nejspis : v zapadni spolecnosti ne, v Japonsku (vetsinou) ano..., pripadne v BS ne, v BU ano...
Do jake miry ma smysl prebirat spolu s BU i vychodni zpusoby a mysleni... to by bylo asi na delsi debatu a do jineho vlakna. Nic ale neni cernobile, kategoricky odmitnout vsechno neni zrovna stastne reseni, ale zaroven delat ze sebe Japonce je taky nesmysl.
pucmaz píše:Bez urazky, vypisovani sve linie 6-7mi mistru za kazdy prispevek neni fetis? Jak se to lisi od certifikatu?
RUNAR píše:Jak jsem psal za podmínky že jsou udělený někym kdo se vyzná tak ukazujou jak na tom nositel byl v okamžiku udělení to je celý, asi tak jako si boxeři a thai boxeři udělujou různý tituly a ty jejich honosný pásy potom zvedaj v ringu nad hlavua všude maj výpis svých úspěchů a titulů
,
jde o to že takovej titul má váhu protože je udělenej za většinou vynikající výkon což u pásku nikdy zaručený nebude.
pucmaz píše:khooca: ale ano, jenze ja nepovazuji certifikaci za fetis, ja se ji tady snazim obhajovat.
Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků