od Stuart » úte 29. čer, 2004 15:37
Myslim že by se v barvě pásku mělo velkym způsobem odrážet to co jeho držitel umí.Ne vžycky to ale samozřejmě platí.
Co já vim tak Funakoshi převzal systém pásků od Jegoro Kano,zakladatele Judo.
Kyokushin
1. KYU - Hnědý pás s černým pruhem
Údery a seky
ryuto-ken-tsuki (Jodan,Chudan), naka-yubi-ippon-ken (J,Ch), oya-yubi-ken (J,Ch), atama-tsuki (mae,yoko,ushiro)
Bloky
kake-uke-jodan, haito-uchi-uke
Kopy
odan-uchi-haisoku-geri, oroshi-uchi-kakato-geri, oroshi-soto-kakato-geri, tobi-yoko-geri
Kata
yantsu a tsuki-no-kata
Renraku
levý bojový postoj - a/ pohyb s útokem - oi-tsuki, gyaku-tsuki a shita-tsuki. b/ pohyb s útokem - oi-mawashi-geri, oi-tsuki, gyaku-tsuki, gyaku-mawashi a gedan-barai.
Tachi Waza (hody)
o-soto-gari, de-ashi-barai, o-goshi a seoi-nage
Jiyu ipon kumite
VI kyokushinkai kumite
Kumite
30 zápasů po 2 minutách
Tameshiwari(přerážení)
seiken-tsuki, shuto-sakotsu-uchi a Geri
Kondiční test
70 x klik na pěstech, 20 x klik na prstech, 100 x "sklapovačka", kde při jedné se musí obrátit k levému a pravému koleni, 20 x přeskok přes partnera, 30 x přeskok přes pás
- Dobrá znalost osobností z Kyokushin
Takže třeba tady si myslim že se to v tom určitym způsobem odrazí..Já mám dost i po jednom kumite kliků udělám ani ne 40 a na prstech ani ne jeden a čtvrtinu těch technik neznám,přerazim si tak maximálně vlastní ruku o yoko tobi geri ani neuvažuju..Takže až se dostanu tak daleko tak to znamená že sem určitou cestu postoupil..Myslim že pak můžu bejt na ulici vcelku vklidu..
Shotokan
1. KYU - hnědý pás
KIHON
Oi - cuki (džodan)
Sanbon - cuki / Mae - geri (zpět)
Age - uke / Mae - geri (zpět) / Gyaku - cuki
Soto - uke / Joko - enpi (Ki) / Uraken / Gyaku - cuki (Zk)
©uto - uke / Mae - yoko - geri / Gyaku - cuki (Zk)
Mae - geri (džodan) / Džodan, čudan - rencuki
Mavaši - geri (džodan) stejnou nohou bez pokládání na zem Joko - geri kekomi (čudan)
Joko - geri kekomi (čudan) s obratem
Uširo - geri
Aši - barai / Gyaku cuki
KOMBINACE
Kizami - cuki / Oi - cuki/ Gyaku - cuki
Mae - mavaši - geri (čudan) / vpřed Ura - mavaši - geri
KUMITE
Džiu - ippon - kumite
Oi - cuki (džodan) L
Oi - cuki (čudan) P
Mae - geri (čudan) L
Mavaši - geri P
Joko - geri kekomi (čudan) L
Uširo - geri P
KATA
Dle výběru : Bassai Dai, Empi, Jion, Hangetsu, Khanku - dai
K čemu mi sou tyhle věci??Můžu znát 100 technik ale v boji neudělám ani jednu..
Nehledě na porovnání složitosti technik(yoko tobi geri..) kterej hnědej pásek má výšší cenu?
A to je obojí karate z jednoh zdroje,principy,techniky etiketa dojo,všechno platí na 90% stejně..Je to jenom v přístupu..Ještě že nemám podobný požadavky na Aikido a podobně..
Osu