player píše:Jendis : dorazim, otazkou vsak zustava, co potom:D
Tak to se uvidí,ne?!

player píše: dorazim, otazkou vsak zustava, co potom:D
TongPo píše: Tak to já jsem extra proti...Setkání bu.cz jsou založena na aktivní účasti
Kdyby to tak nebylo, bude na setkání jezdit spousta machýrků jen očumovat, všechno si natočí a nafotí a pak budou "chytře" a "odborně" komentovat výkony aktivních účastníků, vyprávět pohádky o tom, jak by to oni udělali lépe - a přitom by v reálu nepředvedli ani zlomek z toho, co oni aktivní účastníci...
A já osobně nestojím o nějakou "popularitu" ve smyslu, že si někdo fotky s mým ksichtem vylepí někam na net.
Aktivní účastníci si pochopitelně natočí a nafotí co chtějí, případnou medializaci si vzájemně dohodnou. Jinak dost dobře nechápu, co ti brání v tom, aby sis zlehka zkusila zaspárovat pouze s některou ze zúčastněných holek... Jestli děláš nějaké bojové umění a bojíš se cvičně bojovat, pak je asi něco špatně...
![]()
Qilin píše:To je v poho, díky za názor, budu ho respektovat... Asi takhle po netu nema smysl vysvetlovat, ze mam do machyrka dost daleko, stejne tak do komentaru "jak bych to udelala lepe" (mmch velice zabavna predstava), ale vice mene chapu tvuj postoj...
Spis me napadlo, ze by se tam hodil event. fotograf, ktery by mohl setkani BU zaznamenat... pokud se nehodi... taky dobry...
ad sparovani... no tak muzu si nechat dat od Xiexie pomuchlat fasadu, asi by to bylo zajimavy pro vsechny jen ti nevim, jestli i pro me... jelikoz jsem v tomto smeru takrikajic nepolibena... A jestli te to uklidni, urcite je nekde neco patne... doufam, ze se to casem zlepsi...
RBR píše:Gino píše:1/ pokud nekdo umi dat rachu bez rukavice, da rachu i v rukavici - kde je problem?
Zkusím tady popsat jednu nianci v technice tsuki, kterou v bambulích neuděláš. Pokusím se ti to vysvětlit na příkladu. Zkus vyvrtat díru dřeva nožem. Bude tě to stát hodně síly, ale nakonec se to podaří. Potom to samé zkus s vrtákem. Výsledek bude stejný, ale s použitím podstatně méně síly. Teď si představ, že použiješ stejnou sílu jako u nože s vrtákem.
Ale pořád platí základní poučka. Mužeš svým tsuki zabíjet slony, ale pokud jej neumíš použít v pravý čass tak je ti to k ničemu.
Má to jen jeden problém naučit se ten princip správně provést.
TongPo píše:převálcoval nějakej zedník, kterej nikdy žádný BU / BS netrénoval
TongPo píše:......
Promiň, ale tohle je pro mě zase ono "píchání klacíkem do hov*a"...Někteří z vás karatistů často žijete v bláhové představě, že se vám podaří aktivně bojujícího soupeře, který se samozřejmě hýbe, trefovat s centimetrovou přesností a že ho "vyřešíte" jediným úderem...
Řešíš "ideální" polohu ruky při úderu až do největších detailů, ale nemáš vyzkoušeno / netrénuješ to, aby ses vůbec do toho pohybujícího se soupeře nějak trefil! S oním "ideálním" provedením úderu s dokonalým zvládnutím vzdálenosti a dotočením ruky můžeš zmlátit tak akorát makiwaru, která se nebrání a je pořád na stejným místě. Sám jsem na vlastní oči viděl totální selhání "černýho pásku" ze Shotokanu v obyčejný rvačce, kdy ho naprosto převálcoval nějakej zedník, kterej nikdy žádný BU / BS netrénoval. Pokud se člověk věnuje nějakému BU, tak by se měl opravdu učit bojovat a ne jen částečně + teoretizovat. Vymlouvat se na to, že s "bambulema" nejde tamto či ono je trochu... dětinské?
PS: Taky jsem kdysi cvičil karate...
RUNAR píše:TongPo píše:Taky jsem kdysi cvičil karate...
Těžko říct co to bylo..... ale Karate to nebylo určitě.
Takovej příklad s tim zedníkem je směšnej, já bych mohl vyprávět koho kde převálcoval Karatista.
Gino píše:RBR - clovece jak ty to delas, ze kdyz nekoho citujes, pripletou se ti tam uplne jiny jmena? Uz jsem si toho vsiml po druhe a ted, kdyz se to tyka me samotneho, tak se mi to nelibi
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků