Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod ghekon » čtv 12. čer, 2008 15:48

A kde trenujete?
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 16:04

ghekon píše:A kde trenujete?

V ČB
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snails » čtv 12. čer, 2008 16:49

Ghekone ty máš mylnou představu, že bujinkan je jen ninjutsu.V bujinkanu je devět škol bojovích umění a z toho jsou jen tři ninjutsu.Většina jsou klasické samurajské bujutsu.A ninjutsu není o skákání salt a házení hvězdic atd.Nikdy jsme nic takového necvičily je to spíš o rovnováze feelingu, a kontrole protivníka.
Snails
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 17:08

Snails píše:Ghekone ty máš mylnou představu, že bujinkan je jen ninjutsu.V bujinkanu je devět škol bojovích umění a z toho jsou jen tři ninjutsu.Většina jsou klasické samurajské bujutsu.A ninjutsu není o skákání salt a házení hvězdic atd.Nikdy jsme nic takového necvičily je to spíš o rovnováze feelingu, a kontrole protivníka.

To už sme tu vysvětlovali víckrát.. Jenže pan ghekon to necche pochopit.. :(
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » čtv 12. čer, 2008 17:34

Já bych řekl, že to chápe víc než dobře. Konfrontace tradičních BU a BS v ringu mluví za vše.

Lidé cvičící tradiční bojová umění by si měli uvědomit, že je Ti z z bojových sportů pravděpodobně v ringu zpráskají na kopici.(jsou vyjímky, nechci se hádat, jen tu prezentuji všeobecný názor)

Ale o tom BU není, ne?
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 17:42

Boreas píše:Já bych řekl, že to chápe víc než dobře. Konfrontace tradičních BU a BS v ringu mluví za vše.

Lidé cvičící tradiční bojová umění by si měli uvědomit, že je Ti z z bojových sportů pravděpodobně v ringu zpráskají na kopici.(jsou vyjímky, nechci se hádat, jen tu prezentuji všeobecný názor)

Ale o tom BU není, ne?

Není, ale nelíbí se mi, že když někdo vidí tradiční BU, tka ho hned ponižuje a dělá z něj, oproti BS? nerovnocenné.
Za prvé, jestli vyhraješ, není o umění codlěáš, ale o tom jaký si bojovník.
V ringu a na ulici je také rozdíl, ring má pravidla..
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » čtv 12. čer, 2008 17:47

Neříkám, že ring a ulice je rozdíl ale... kdo nevyhraje s pravidly, nevyhraje bez nich :idea:
To je myšleno globálně.

Př:Jestliže netrefíš v boxerce šišku, netrefíš oči volnými prsty.
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 17:50

Boreas píše:Neříkám, že ring a ulice je rozdíl ale... kdo nevyhraje s pravidly, nevyhraje bez nich :idea:
To je myšleno globálně.

Př:Jestliže netrefíš v boxerce šišku, netrefíš oči volnými prsty.

Promiň, nevyhraješ s pravidly, envyhraješ i bez nich..To se mi zdá jako pěkná blbost. Když už si z ringu navyklý na pravidla, tak těžko budeš na ulici počítat s tím, že tě někdo prostě nakopne do koulí... Jemu to je jedno, sejme tě a nepřemýšlí jeslti to byl "povolený" úder. .;) Ale už začínáme jet OT ;)
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » čtv 12. čer, 2008 17:55

Emiel píše:Promiň, nevyhraješ s pravidly, envyhraješ i bez nich..To se mi zdá jako pěkná blbost. Když už si z ringu navyklý na pravidla, tak těžko budeš na ulici počítat s tím, že tě někdo prostě nakopne do koulí... Jemu to je jedno, sejme tě a nepřemýšlí jeslti to byl "povolený" úder. .;)

A právě v tomhle vidím zaslepenost BU
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 18:07

Boreas píše:
Emiel píše:Promiň, nevyhraješ s pravidly, envyhraješ i bez nich..To se mi zdá jako pěkná blbost. Když už si z ringu navyklý na pravidla, tak těžko budeš na ulici počítat s tím, že tě někdo prostě nakopne do koulí... Jemu to je jedno, sejme tě a nepřemýšlí jeslti to byl "povolený" úder. .;)

A právě v tomhle vidím zaslepenost BU

Mluvim obecně. a není to zaslepenost, ale pravda.. Někdo, kdo deset let boxuje jen v ringu, je tak navyklej na bo s pravidly, že boj bez nich není schopen dát, pokud se mu nepodaří uzemnit soupeře první ranou
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » čtv 12. čer, 2008 18:13

Někdo....hmm, to je dobrý...
No, já to vyvracet nebudu, na to jsou tu jiné páky.
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 18:20

Boreas píše:Někdo....hmm, to je dobrý...
No, já to vyvracet nebudu, na to jsou tu jiné páky.

Stejně už sme OT? ale přemýšlej. .TO už je lidská psychika, ty taky nebudeš dělat něco na co nejsi zvyklý.. ;)
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 12. čer, 2008 20:08

Boreas: Presne jsi to vystihl n :!:
Emiel: Takze a) Ten vyse zmineny boxer co boxuje deset let v ringu, by mnel imho na ulici vysokou sanci na vitezstvi. a) Proto, ze zrucny vypinak na bradu vyresi hodne veci b) Protoze boj v ringu ho psychicky zoceli a pripravi. V tom vidim nejvetsi problem bujinkanu, absenci zavodu v plnem kontaktu.
Jinak jestli jde o mne, delal jsem nejakou dobu judo a sambo a ted delam MMA, a tam je tech pravidel velmi malo, takze tim bych se neohanel.
K tomu, ze nechci pochopit podstatu bujinkanu, se vyjadrim jen tak, ze ji chapu, respektuji, ale zaroven druhym dechem dodavam, ze v dnesni podobe mi prijde lehce mimo... ( Dalo se to napsat ostreji, ale nechcu vyvolavat svary ).

GhekoN
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 20:14

ghekon píše:Boreas: Presne jsi to vystihl n :!:
Emiel: Takze a) Ten vyse zmineny boxer co boxuje deset let v ringu, by mnel imho na ulici vysokou sanci na vitezstvi. a) Proto, ze zrucny vypinak na bradu vyresi hodne veci b) Protoze boj v ringu ho psychicky zoceli a pripravi. V tom vidim nejvetsi problem bujinkanu, absenci zavodu v plnem kontaktu.
Jinak jestli jde o mne, delal jsem nejakou dobu judo a sambo a ted delam MMA, a tam je tech pravidel velmi malo, takze tim bych se neohanel.
K tomu, ze nechci pochopit podstatu bujinkanu, se vyjadrim jen tak, ze ji chapu, respektuji, ale zaroven druhym dechem dodavam, ze v dnesni podobe mi prijde lehce mimo... ( Dalo se to napsat ostreji, ale nechcu vyvolavat svary ).

GhekoN

Ty chápeš podstatu bojového umění, které navíc vůbec neznáš a ani netrénuješ? Tak to smekám klobouk, vracím kimono a už sem nepsotuju.. Já ho trénuju a podstatu pořád tak úplně necháp ua než jí pochopím, tka bude chtít léta dřiny.. Podstatu boxu taky nepochopím z koukání na bednu..

Jne tak mimochodem..Deset let boxu tě přirpaví atd, ano ,ale pořád tě to nepřipraví na magora se železnou turbkou co tě majzne po palici.. (a pozor, netvrdím, že nás to hned připravuje na ulic. .trénink a sebetvrdší zápas v ringu pořád není boj o holý život, což ti na ulici většinou dělají a jim to jedno je...)
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 20:17

ghekon píše:Boreas: Presne jsi to vystihl n :!:
V tom vidim nejvetsi problem bujinkanu, absenci zavodu v plnem kontaktu.

K otmu se vyjádřit nemůžu.. Za prvé, netrénuju tak ldouho, abyhc mohl posoudit, jak by dopadl fullkontakt boj. Za druhé mi ani nepřísluší to hodnotit, abych, jako téměř úplný začátečník tu nedával bludy. Mám zatím jen něco přes půl orku zkušeností, což není zrovna moc..
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 20:22

ukropcany píše:4emiel - problém nie je v tom, či na ulici sú, alebo nie sú pravidlá, ale v tom, či je typický praktikant BU schopný bojovať. Väčšina BU totiž trénuje formou kát s protivníkom, čo je technicky nevyhnutný základ na to, aby človek techniku bol schopný vôbec spraviť, ale s bojom to má relatívne málo spoločné... zober si to tak, že s tým džudistom ste sa "len kvákali" a teraz si predstav, že do Teba bude šlahať päsťami koľko vládze... človek, ktorý do držky nikdy nedostal sa pri prvej rane poserie... tak to proste býva... a preto sú BS oproti väčšine BU potentnejšie... výnimky sú, ale podľa mňa málo... 8)

No pokud mohu vyrukovat se svýma ůzkušenostma" z ulice z klukovských let, tak dokud jsem nezačla chodit na aikido, celkem mi nedělalo problém vyhrát..O pěstehc to moc nebylo ,spíše o strkání, štouchán ía válení..pak sme začla chodit na aikido ap otřech měsících sem byl velký mistr a šel do ejdnoho kluka.. Mno, chtěl sjem i zamachrovat aikidem.. Nevím ,dkybych se tolik nesoustřeidl na použití techniyk a správných psotupů aikida, asai bych přes tu hubu nedostal..Každopdáně ,jak se mi dostal na záda, kašlal jsem na aikido a nenechal se sundat na zem )to už bych nerozchodil), tkahle to dopadlo jen s modřinou na tváři a odřenou rukou...

Katy.. Náhodou, v karate krásně vypadají :)

Pokdu mohu něco o katách u nás: Tak většinou to jsou jen krátké katy, en tak dlouhé jako třeba karate. Co sem teda pochytil ,tak je to třeba delší kata, ale má něco jako pod katy.. Vždycky obrana následovaná protiútokem.. Nic víc ani míň, žádné zbytečné nacvičování. Prostě vykrýt a udeřit... Kata to ej ,ale ne ve smylsu, jak to vnímají karatisti..
(doufám, že nedostanu seřváno, že plácám kraviny ,ale tak nějak to myslím je..to by chtělo, aby se vyjádřil ěnkdo více zkušenější. Ten to vysvětlí lépe a bezmého zmatkaření)
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hans16V » čtv 12. čer, 2008 20:39

Osobně si myslím, že bys měl debatovat o svém BU až s ním prožiješ více času a ne po půlroční zkušenosti. Mám kamarády, co Bujinkan cvičí delší dobu a vím jak vypadají po seminářích - modřiny cca 15x20 cm atd. sensei je fakt nešetří. Při ukázce technik si bouchne kam chce a jak chce, myslím, že vědí , co je to bolest a dostat ránu!
Hans16V
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » čtv 12. čer, 2008 20:45

Paneboze nechytej mne porad za slovo, uz me to prestava bavit, podstatou jsem myslel to, ze to neni pouze ninjutsu ale 9 nejakych skol. Je mi jasne ze budes svoje BU branit ze vsech sil, ale uz to pusobi trapne. Popravde receno, je mi to uplne fuk. Nebudu presvedcovat zaslepeneho. A jestli to chces slyset, reknu ti to naplno. Ackoliv jsem bujinkan nikdy netrenoval a informace o nem mam jenom z netu, pusobi na mne dojmem neceho, co nabizi skvele vysledky bez poradne prace. Mozna ze to doopravdy funguje, ale maximalne na nemocneho cloveka ( fyzicky slabeho ).
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 20:54

Hans16V píše:Osobně si myslím, že bys měl debatovat o svém BU až s ním prožiješ více času a ne po půlroční zkušenosti. Mám kamarády, co Bujinkan cvičí delší dobu a vím jak vypadají po seminářích - modřiny cca 15x20 cm atd. sensei je fakt nešetří. Při ukázce technik si bouchne kam chce a jak chce, myslím, že vědí , co je to bolest a dostat ránu!

Jen tak mimochodem, před seminářem jsem měl modřinu přes půl předloktí od rány shinaiem, po semináři na spánku, co jsem dostal od sesnseie.. Mim jiné )Jeli jsme volný styl na kihon happo a on mi pak ukazoval aplikaci. .Dvě ryhclé pěsťovky a už sem ležel..ú respektive po první jsem se zvedal a dal mi druhou abych si zase lehl.

to vše jedeme bez tatami, bez lapů, bez rukavic, bez jakýchkoli ochranných pomůcek.
Já netvrdil, že nevím co je boelst, já to tu ale taky netvrdím, z toho důvodu ,aby do mě zasnerejpali, že proszměnu, kdžy to není jemný, tak to je ke studentům zbytečně tvrdý..Tady se nezavděčíš..
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 12. čer, 2008 21:01

ghekon píše:Paneboze nechytej mne porad za slovo, uz me to prestava bavit, podstatou jsem myslel to, ze to neni pouze ninjutsu ale 9 nejakych skol. Je mi jasne ze budes svoje BU branit ze vsech sil, ale uz to pusobi trapne. Popravde receno, je mi to uplne fuk. Nebudu presvedcovat zaslepeneho. A jestli to chces slyset, reknu ti to naplno. Ackoliv jsem bujinkan nikdy netrenoval a informace o nem mam jenom z netu, pusobi na mne dojmem neceho, co nabizi skvele vysledky bez poradne prace. Mozna ze to doopravdy funguje, ale maximalne na nemocneho cloveka ( fyzicky slabeho ).

Spíš ty si trpaný svojí zaslepenou vírou, že cokoli co neznáš a neze název tradiční bu je na ho**o, nebudu ti to vyvracet je to tvá věc..
Navíc,kdo tu tvrdil, že to jde bez dřiny? Já nic takového neříkal.
Si docela agresivní, víš to? Hnedp o mě vyjíždíš a přitom se tu nromálěn bavíme.. Ty mě napadáš bez důvodu, ja ti stále omýlám to samé, to je pěkná diskuze. Nemůžu za to, že prostě neceš pochopit, že i tradičn bu může být funkční. Jako by záleželo teda na stylu...
Já tu netvrdil, že za krátkou dobu budou xtra výsledky. OTohle ti leze na mozekodjinud, ne ode mne a ne ob Bujinkanu..
Hned v mém posledním příspěvku k otbě jsem říkal, že mě čekají ještě léta dřiny.. treochu hloubavější člověk tím pochopí, že mylsím léta tvrdého tréninku.
Zval jsem tě k nám na trénink, ty ses ptal na místo a pak ses už k otmu nevyjádřil, takže nevím, kdo se tu brání poznání.
Pro mě jsi jen zaslepený franta bouchač, co si mylsí, že pokud se v tom nemlátí halva nehlava a není tam padesát sparringů za trénink, tak je to k ničmeua nepoužitelný...
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...