Moderátor: Picard
Snails píše:Ghekone ty máš mylnou představu, že bujinkan je jen ninjutsu.V bujinkanu je devět škol bojovích umění a z toho jsou jen tři ninjutsu.Většina jsou klasické samurajské bujutsu.A ninjutsu není o skákání salt a házení hvězdic atd.Nikdy jsme nic takového necvičily je to spíš o rovnováze feelingu, a kontrole protivníka.
Boreas píše:Já bych řekl, že to chápe víc než dobře. Konfrontace tradičních BU a BS v ringu mluví za vše.
Lidé cvičící tradiční bojová umění by si měli uvědomit, že je Ti z z bojových sportů pravděpodobně v ringu zpráskají na kopici.(jsou vyjímky, nechci se hádat, jen tu prezentuji všeobecný názor)
Ale o tom BU není, ne?
Boreas píše:Neříkám, že ring a ulice je rozdíl ale... kdo nevyhraje s pravidly, nevyhraje bez nich![]()
To je myšleno globálně.
Př:Jestliže netrefíš v boxerce šišku, netrefíš oči volnými prsty.
Emiel píše:Promiň, nevyhraješ s pravidly, envyhraješ i bez nich..To se mi zdá jako pěkná blbost. Když už si z ringu navyklý na pravidla, tak těžko budeš na ulici počítat s tím, že tě někdo prostě nakopne do koulí... Jemu to je jedno, sejme tě a nepřemýšlí jeslti to byl "povolený" úder. .![]()
Boreas píše:Emiel píše:Promiň, nevyhraješ s pravidly, envyhraješ i bez nich..To se mi zdá jako pěkná blbost. Když už si z ringu navyklý na pravidla, tak těžko budeš na ulici počítat s tím, že tě někdo prostě nakopne do koulí... Jemu to je jedno, sejme tě a nepřemýšlí jeslti to byl "povolený" úder. .![]()
A právě v tomhle vidím zaslepenost BU
Boreas píše:Někdo....hmm, to je dobrý...
No, já to vyvracet nebudu, na to jsou tu jiné páky.
ghekon píše:Boreas: Presne jsi to vystihl n![]()
Emiel: Takze a) Ten vyse zmineny boxer co boxuje deset let v ringu, by mnel imho na ulici vysokou sanci na vitezstvi. a) Proto, ze zrucny vypinak na bradu vyresi hodne veci b) Protoze boj v ringu ho psychicky zoceli a pripravi. V tom vidim nejvetsi problem bujinkanu, absenci zavodu v plnem kontaktu.
Jinak jestli jde o mne, delal jsem nejakou dobu judo a sambo a ted delam MMA, a tam je tech pravidel velmi malo, takze tim bych se neohanel.
K tomu, ze nechci pochopit podstatu bujinkanu, se vyjadrim jen tak, ze ji chapu, respektuji, ale zaroven druhym dechem dodavam, ze v dnesni podobe mi prijde lehce mimo... ( Dalo se to napsat ostreji, ale nechcu vyvolavat svary ).
GhekoN
ghekon píše:Boreas: Presne jsi to vystihl n![]()
V tom vidim nejvetsi problem bujinkanu, absenci zavodu v plnem kontaktu.
ukropcany píše:4emiel - problém nie je v tom, či na ulici sú, alebo nie sú pravidlá, ale v tom, či je typický praktikant BU schopný bojovať. Väčšina BU totiž trénuje formou kát s protivníkom, čo je technicky nevyhnutný základ na to, aby človek techniku bol schopný vôbec spraviť, ale s bojom to má relatívne málo spoločné... zober si to tak, že s tým džudistom ste sa "len kvákali" a teraz si predstav, že do Teba bude šlahať päsťami koľko vládze... človek, ktorý do držky nikdy nedostal sa pri prvej rane poserie... tak to proste býva... a preto sú BS oproti väčšine BU potentnejšie... výnimky sú, ale podľa mňa málo...
Hans16V píše:Osobně si myslím, že bys měl debatovat o svém BU až s ním prožiješ více času a ne po půlroční zkušenosti. Mám kamarády, co Bujinkan cvičí delší dobu a vím jak vypadají po seminářích - modřiny cca 15x20 cm atd. sensei je fakt nešetří. Při ukázce technik si bouchne kam chce a jak chce, myslím, že vědí , co je to bolest a dostat ránu!
ghekon píše:Paneboze nechytej mne porad za slovo, uz me to prestava bavit, podstatou jsem myslel to, ze to neni pouze ninjutsu ale 9 nejakych skol. Je mi jasne ze budes svoje BU branit ze vsech sil, ale uz to pusobi trapne. Popravde receno, je mi to uplne fuk. Nebudu presvedcovat zaslepeneho. A jestli to chces slyset, reknu ti to naplno. Ackoliv jsem bujinkan nikdy netrenoval a informace o nem mam jenom z netu, pusobi na mne dojmem neceho, co nabizi skvele vysledky bez poradne prace. Mozna ze to doopravdy funguje, ale maximalne na nemocneho cloveka ( fyzicky slabeho ).
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků