Moderátor: pm
lojza89 píše:myslim že ten kdo chce používat tai ji jako sebeobranu musí se zajímat o víc než jen člověk který si chodí jen tak zacvičit a odreagovat se .A až by dosáhl mistrovské ůrovně tak by bylo málo lidí z kterých by měl mít strach. Obecně platí ( to je muj názor)že čínská umění vyžadují spoustu tréninku , dřiny a času aby ti k něčemu byla ale když se ti to povede obětovat tak to stojí za to - myslím že kdyby se utkal 17ti letý karatysta a 17ti letý cvičitel kung fu ( s tím že oba trénují teprve rok a mají stejné kvality) tak by dal karatista "kung futystovi" nakládačku ale kdyby si dali zápas o deset let později tak by se karty obrátili ( možná jo možná ne - je to jen muj názor)
pavela píše:Můžete mi někdo vysvětlit, proč jsou ameručani takoví omezenci? Navíc ten článek má jediný smysl, přiživit politickou mrtvolu Havla. PM, za takovýhle odkazy tě asi brzo pobliju
pavela píše:Můžete mi někdo vysvětlit, proč jsou ameručani takoví omezenci?
...jo jo...videl jsem ji prodavat v levnych knihach a listoval sem tim dilkem.xiuwei píše:Kniha p.Konečného z Olomouce o Taijiquan :
http://www.vlkodlak.cz/index.php?main_p ... aa29e46308
Asanoth píše:necet jsem to cely, takze mozna budu neco opakovat, ale:
Tai Chi Quan je bojove umeni, ovsem bojove umeni zalozenych na cvicich Chi Kung Wai Tan(vnejsi techniky Chi Kung), jehoz ucel je jednoznacne rozvoj tela a ducha, nikoliv sebeobrana(chi kungu). Byva spojovan s BU zejmena proto, ze prvni dodnes znamou sestavu Chi Kung sestavil clovek zvany Ta Moo behem let, kdyz videl, v jakym zbidacenym stavu jsou tela budhistickych mnichu. Proto jim nekdy v 9. stoleti vytvoril soubor cviceni, ktera jsou dodnes znama jako Ta Moo-ův Wai Tan. Az do 19 stoleti se civcil Chi Kung pouze v klasterech(mozna se pletu) a az nekdy do 2. pulky 20. stol jenom v Asii.
luen píše:Asanoth píše:necet jsem to cely, takze mozna budu neco opakovat, ale:
Tai Chi Quan je bojove umeni, ovsem bojove umeni zalozenych na cvicich Chi Kung Wai Tan(vnejsi techniky Chi Kung), jehoz ucel je jednoznacne rozvoj tela a ducha, nikoliv sebeobrana(chi kungu). Byva spojovan s BU zejmena proto, ze prvni dodnes znamou sestavu Chi Kung sestavil clovek zvany Ta Moo behem let, kdyz videl, v jakym zbidacenym stavu jsou tela budhistickych mnichu. Proto jim nekdy v 9. stoleti vytvoril soubor cviceni, ktera jsou dodnes znama jako Ta Moo-ův Wai Tan. Az do 19 stoleti se civcil Chi Kung pouze v klasterech(mozna se pletu) a az nekdy do 2. pulky 20. stol jenom v Asii.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků