Setkání BU.cz vol.3

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Dostaví se cvičenci Aikido či TaiJi???

Ano
20
28%
Ne
24
33%
Je mi to jedno
28
39%

Celkem hlasů : 72

Příspěvekod RBR » pon 25. srp, 2008 11:57

ukropcany píše:
pucmaz píše:Nejsem vubec proti pratelskemu setkani a nejakemu kockovani, ale nikdo nemuze cekat, ze to bude nejaka reprezentace okinawskeho karate... bude to jen a pouze to "pinkani". :wink:
No však sparing (väčšinou) ani nič iné nie je... pinknutie si je dosť na to, aby bolo z dotyčného jasné, čo v ňom je a čo nie... :D s ohľadom na to, že väčšina praktikantov nie je schopná ani toho pinkania... :roll:

Použiji slova klasika tohoto fóra: A jedéééém...... další flame o ničem. Zrovna na tomto vlákně se už na toto téma vedla řeč a k ničemu to nevedlo.
Každý má svou pravdu a je zbytečné to nějak více pitvat. Kdo chce přijede kdo nechce nikoli.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 25. srp, 2008 13:03

ukropcany píše:4RBR - no ale to sa tohoto stretnutia nijako netýka, to je myslené všeobecne... toho, že by sa zúčastnili niektorí jedinci, ktorí na nás niektorých mali veľkú hubu sme sa už vzdali... :D

Takový budou vždycky. :cry: :D

P.S. To je inak jedna z mála výhod tohoto fóra, že na rozdiel od debát Linux vs. Windows je tu aspoň aká-taká šanca na to, aby si videl s kýmže sa to vôbec bavíš... :D

To sice je, ale nesmíš je předem vyděsit a zahnat na útěk. :D

RBR

PS: Neměl si teď o víkendu ten titulový zápas?
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 25. srp, 2008 13:30

ukropcany píše:ee, až teraz v piatok...

Si dovolíš tak riskovat a jít na zápas měsíc před zápasem o středoevropského žampiona? Taková nezodpovědnost. :D
Jinak držím palce, ať to ve zdraví přežijete.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 25. srp, 2008 17:50

pucmaz píše:ukrop: mas pravdu s tim, ze nejde overit zadnym zpusobem to skutecne bojovani, protoze ve valce opravdu nejsme. Jenze naskyta se otazka, kdo je takovemu boji bliz svym zpusobem treningu a jaky smysl ma nejake pomerovani (skutecne bez ohledu na to, kdo vyhraje nebo prohraje) s pravidly a chranici. Okinawske karate se takoveho cvicneho boje prakticky vzdalo a to mimo jine proto, ze jakmile se vytvori nejaka omezeni, nutne se jim bohuzel prizpusobi i zpusob treningu. Prave proto dneska vypada sportovni judo, karate atd. jak vypada a vsechno je uz na mile vzdalene od puvodni myslenky. Jednoduse receno, kdyz zacneme cvicit kickbox, prestane to byt okinawske karate a kdyz budeme cvicit karate, nikdy se podle pravidel kickboxu nebudeme rovnat kickboxerum.
Jestli tohle zni jako vymluvy, tezko s tim neco udelam. Sparringu jsem na MT absolvoval hromadu, sundal jsem peknejch par lidi a byl jsem i sundan tak, ze mi hucelo do vecera v hlave. Strach nemam, ale proste je to michani jablek s hruskama...

Pod tohle se ti podepisu, nebot uz jsem podobnou debatu dost mozna prave s Ukropcanym vedl, nicmene jak pise RBR, nikam to nevedlo:)
I Luen ti jiste potvrdi, ze jsem se ho trosku udivene na lonskem setkani ptal, proc jeho kluci defacto jedou MT, kdyz takova pravidla svym zpusobem uricte degradujou "filozofii" WCH.
PS:Hlavne mi prosim te Luene ted opet nepis, ze ty preci zadnym zastanecm WCH nejsi, protoze by to pusobilo prinejmensim pokrytecky, peace;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 25. srp, 2008 18:06

Tak postupně :

Ukropcany: A teď sis to zavařil, za trest tě u nás šoupnu do sklepa, zatímco Jendis bude spinkta na těch nejlepších postýlkách...ve sklepě asi :)

Masta: Tak takhle je to, tak víš co, z tvého postu jsem se tak rozlítostněl že jsem tři dni nešel do práce, což mi způsobila majetkovou ujmu ve výši asi pár tisíc, když k tomu připočítáme ztížení společenského uplatnění a nemajetkovou ujmu ve formě snížení občanské cti a lidské dustojnosti, tak to vidím...noo kamaráde....pěkně ti to spočítám se prohneš...já mu dám mráz po zádech a mouchy co si sedají jinak :twisted:

Pro všechny: včera mi psal ranař že vyběhl za deště na nejvyší horu co našel (prý nějákých 2010) a řval na celé Tatry :Ukroooopčááánýýýýý .....ale Ukrop se prý neukázal ačkoli ho prý určitěnemohl v burácení těch hromů a blesků v Blavě přeslechnout :)

Player.: a jedeeeeeeeeeem ..... :lol: :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 25. srp, 2008 18:23

Panda píše:Pro všechny: včera mi psal ranař že vyběhl za deště na nejvyší horu co našel (prý nějákých 2010) a řval na celé Tatry :Ukroooopčááánýýýýý .....ale Ukrop se prý neukázal ačkoli ho prý určitěnemohl v burácení těch hromů a blesků v Blavě přeslechnout :)

Určitě nepřeslechl, ale řekl si, že když trochu počká tak do toho šílence uhodí blesk a bude mít pokoj.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 25. srp, 2008 20:54

Panda píše:Pro všechny: včera mi psal ranař že vyběhl za deště na nejvyší horu co našel (prý nějákých 2010) a řval na celé Tatry :Ukroooopčááánýýýýý .....ale Ukrop se prý neukázal ačkoli ho prý určitěnemohl v burácení těch hromů a blesků v Blavě přeslechnout :)

A proč myslíš, že vyřvával za burácení hromů a blesků? Za pěknýho počasí by měl strach, že to Ukrop zaslechne a pak... Obrázek
Ono se v Tatrách o berlích špatně chodí... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 25. srp, 2008 20:58

ukropcany píše:A ja že z čoho sa mi to spravila tá vyrážka na zadku... :twisted: :lol:

Sklep beriem, zadarmo nech aj bok vyvalí... :wink: :lol: 8)

On je to spíš vinný sklípek, takže jsi to vlastně vyhrál :lol: :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 25. srp, 2008 21:30

player píše:
pucmaz píše:ukrop: mas pravdu s tim, ze nejde overit zadnym zpusobem to skutecne bojovani, protoze ve valce opravdu nejsme. Jenze naskyta se otazka, kdo je takovemu boji bliz svym zpusobem treningu a jaky smysl ma nejake pomerovani (skutecne bez ohledu na to, kdo vyhraje nebo prohraje) s pravidly a chranici. Okinawske karate se takoveho cvicneho boje prakticky vzdalo a to mimo jine proto, ze jakmile se vytvori nejaka omezeni, nutne se jim bohuzel prizpusobi i zpusob treningu. Prave proto dneska vypada sportovni judo, karate atd. jak vypada a vsechno je uz na mile vzdalene od puvodni myslenky. Jednoduse receno, kdyz zacneme cvicit kickbox, prestane to byt okinawske karate a kdyz budeme cvicit karate, nikdy se podle pravidel kickboxu nebudeme rovnat kickboxerum.
Jestli tohle zni jako vymluvy, tezko s tim neco udelam. Sparringu jsem na MT absolvoval hromadu, sundal jsem peknejch par lidi a byl jsem i sundan tak, ze mi hucelo do vecera v hlave. Strach nemam, ale proste je to michani jablek s hruskama...

Pod tohle se ti podepisu, nebot uz jsem podobnou debatu dost mozna prave s Ukropcanym vedl, nicmene jak pise RBR, nikam to nevedlo:)
I Luen ti jiste potvrdi, ze jsem se ho trosku udivene na lonskem setkani ptal, proc jeho kluci defacto jedou MT, kdyz takova pravidla svym zpusobem uricte degradujou "filozofii" WCH.
PS:Hlavne mi prosim te Luene ted opet nepis, ze ty preci zadnym zastanecm WCH nejsi, protoze by to pusobilo prinejmensim pokrytecky, peace;)

Tohle je těžký... My opravdu nežijeme v podmínkách, kdy by si člověk fyzickou likvidací nepřítele mohl dokazovat, že jeho technika funguje. Ale o čem je vlastně boj holýma rukama, viděno z odstupu? Hlavně o tom, použít danou techniku se správným načasováním a maximální razancí. Je to i o tom, být schopen fungovat ve stresu fyzickýho konfliktu. Tomuhle se právě x-boxeři, ačkoliv v jejich případě jde jen o bojový sport, blíží svým plnokontaktním sparringem nejvíce (když pomineme kluby reálné sebeobrany). Jasně, sparring dle x-boxérských pravidel má svá omezení a člověk, kterej trénuje jiným způsobem, je do jistý míry oproti x-boxerovi handicapován. Ale pokud opravdu umí, není to až tak výrazný handicap. Já osobně mám taky něco odboucháno v grapplingovkách a přilbě s mřížkou. Ano, blíží se to víc realitě, ale i tak to má svá pravidla a omezení. V mém případě se skoro každá povedená rána v grapplingovkách na žebra = soupeřova zlomená žebra, takže přichází nutnost použít další "brnění", nebo ubrat na síle. Ono "brnění" pak zase utíká od reality, stejně jako nějaký ťukání... Ony některými nenáviděné boxerské "bambule" jsou nejlepší možností, jak si to s někým sice omezen pravidly, ale přesto naplno rozdat s relativně malým rizikem zranění a minimální ochranou (hardcoristům stačí chránič zubů). I styly reálný sebeobrany (např. teď velmi módní Krav Maga) zahrnují plnokontaktní sparring v "bambulích" do svého tréninku, přestože jinak drilují nesportovní prasárny všeho druhu... Jenže ono samotný drilování člověku nikdy nedá tu možnost si vyzkoušet, že opravdu dokáže někoho složit a že se i naopak z nějaký rány hned nepodělá. Oni i rytířské turnaje byly takovou formou bojovýho sportu - místo kopí dřevec a omezeni pravidly hurá do sebe, ať se alespoň takhle ukáže, kdo něco umí, když už není válka...
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 25. srp, 2008 22:18

TongPo : "Ale pokud opravdu umí, není to až tak výrazný handicap"

Tak mi prosim te rekni, jak mam napriklad v rukavicich zachyti souperovu ruku, dekuji.Je to jedna z nekolika technik, ktera me zrovna napadla a na ktere jsem v uvozovkach! zavisly.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 26. srp, 2008 5:20

Panda píše:
ukropcany píše:A ja že z čoho sa mi to spravila tá vyrážka na zadku... :twisted: :lol:

Sklep beriem, zadarmo nech aj bok vyvalí... :wink: :lol: 8)

On je to spíš vinný sklípek, takže jsi to vlastně vyhrál :lol: :wink:

Skoroabstinent Ucrop :?: :?: :?: :lol: :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 26. srp, 2008 7:59

ukropcany píše:nie je zvyknutý na toľko takých rýchlych inputov hore, dole, hore, hore, dole, hore, stred... a potom ani nie sú schopní prebrať ten útok niečím, lebo ich mozog je zavarený...

Tohle mohu, myslim, s cistym svedomim podepsat. A po nekolika takovych beznadejnych pokusech i na to posrani skoro dojde :lol: :( Zkratka tu psychiku nikdo neoblbne, ta si musi zvyknout.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 26. srp, 2008 8:02

ukropcany píše:
4jendis - šak toto je to... :roll: Moje telo sa s alkoholom ozaj veľmi nekamoší...

Já to myslel v dobrém,neboj..... :wink: Já taky nemožu moc bumbat.....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 26. srp, 2008 8:10

player píše:Tak mi prosim te rekni, jak mam napriklad v rukavicich zachyti souperovu ruku, dekuji.Je to jedna z nekolika technik, ktera me zrovna napadla a na ktere jsem v uvozovkach! zavisly.

No tak tohle v "bambulích" opravdu nejde. Ale to musí bejt stejně nějací dost pomalí strikeři, když jim dokážeš zachytit ruku... :D A nebo ty sám budeš tak pekelně rychlej? 8O
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 26. srp, 2008 8:12

Ehm... Jakou ubytovací kapacitu má ten Pandův vinný sklípek? Mé tělo problém s alkoholem rozhodně nemá, takže bych se eventuelně mohl obětoval za Ukropa... :lol: :P :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 26. srp, 2008 9:31

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:16, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 26. srp, 2008 10:26

pucmaz píše:...ale jednoduse uz 8 let cvicim maegeri jenom na rozkrok a seknu ho tam proste uplne prirozene...:

Sakra, že by fakt existoval nějakej funkcionalistickej oddíl karate? 8O :P
Ale nesouhlasím s tím, že člověku, kterej trénuje pro reálnej boj, nebudou jeho schopnosti na sparring ála MT stačit... Vždyť ty sám jsi s x-letou praxí Karate sklepnul na MT dost lidí, ne? Tak jak se to mohlo stát? :wink: Ale když už ses "přiznal" k maegeri jen do koulí - měl bych ještě pár dotazů: Jak je to u vás s ostatními kopy? Taky jen cca od pasu dolů? A co brada? Držíte jí při boji na prsou, nebo jí máte vytrčenou, jak je u karatistů standardně vidět?
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 26. srp, 2008 10:28

ukropcany píše:4TongPo - no to som si mohol myslieť... :lol:

To víš, co bych neudělal pro kamaráda... :twisted: :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 26. srp, 2008 10:55

TongPo píše:No tak tohle v "bambulích" opravdu nejde. Ale to musí bejt stejně nějací dost pomalí strikeři, když jim dokážeš zachytit ruku... :D A nebo ty sám budeš tak pekelně rychlej? 8O

Je celkem jasné, že se nedá všechno zachytit, ale na druhé straně ne všechno co striker vypálí stojí za reakci nebo se musí zachytávat. Zachytávání je pouze jedna z mnoha cest jak eliminovat soupeřův útok a je natolik účinná a pro člověka přirozená, že se výrazně omezují obráncovi možnosti ve sportovních zápasech kde je to zakázáno nebo technickými prostředky omezeno.
Takový pěkný příklad na ukázku ve sportovních zápasech celkem často viděná situace. Borec kopne mawasho na střed. Soupeř to sice částečně prochrápe a kop inkasuje, ale následně jej zachytí a drží prvnímu nohu. Ve sportovním zápase rozhodčí přeruší zápas nebo jinými prostředky donutí soupeře pustit nohu (záleží na pravidlech). V sebeobraně ten co tu nohu má zachycenou je v podstatě poražen. Co je pro toho druhého za problém si jej držet tak, aby eliminoval jeho pokusy o osvobození a připravil si vše pro závěrečnou akci?
Kolikrát ti borci tu nohu chytí instinktivně, aniž by to byl prvotní záměr. Player chtěl spíš naznačit, že bambule omezují takové situace, kdy po nějakém krytu by se dalo dále pokračovat zachycením, ale nikoliv, že si primárně naplánuji teď jeho ruku zachytím a nasadím páku. Takhle to nefunguje.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 26. srp, 2008 11:04

RBR - to nebyl zrovna dobry priklad, jelikoz zrovinka to jde praktikovat i s bambulema.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé