Setkání BU.cz vol.3

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Dostaví se cvičenci Aikido či TaiJi???

Ano
20
28%
Ne
24
33%
Je mi to jedno
28
39%

Celkem hlasů : 72

Příspěvekod RUNAR » stř 10. zář, 2008 12:35

Ukrop:
®e zastavíš kop v polovině je hodně hezký ale my tady právě mluvíme o případech kdy se soupeř hne v "poslední chvíli"
Ani jsem nikde u MT zápasníků neviděl že by vypálili kop a nějak to potom zastavovali :roll: protože se soupeř hnul, prostě to tam vypálí, klíďo 2 a víc kopů a je vymalováno.

Ad přesnost:
No když mě se tohle stane jen výjimečně potom vám chirurgicky přesným borcům by se to nemělo stávat vůbec.
Já ovšem radši pojedu vždy v chráničích a beru si i bandáže kterým jsem se dříve smál. :D 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 10. zář, 2008 12:35

ukropcany píše:

4rbr - no neviem ako kopeš Ty, ale ja si dobre rozmyslím kam kopnem... techniku bežne (nezamieňať s "často") v polovici pohybu zastavujem, keď zistím, že jej východzie podmienky sa už zmenili a kukal by z toho prúser... keď kopnem, tak viem kam chcem kopnúť, aj prečo, aj kedy... nepotrebujem 5 sekúnd na to, aby som si to vyhodnotil... vidím miesto, ok, bum... :D žiadne ráchanie halabala naslepo... :roll: Koniec koncov, ako by si chcel zápasiť proti človeku, ktorého nepoznáš? Musíš na neho predsa neustále reagovať... žiadne "jééééb to tam a potom sa uvidí"... :D

Tušil jsem, že mi uhneš s odpovědí do těchto vod. Nikde jsem nepsal, že kopeš hlava nehlava, ale mrkneš vidíš prostor tak to tam pošleš. Dost pochybuji, že kopeš dopředu s úmyslem, když to nepůjde podle plánu tak to zastavím. :wink: Nikde jsem nemluvil o konkrétním čase vyhodnocování:wink: :lol:
Ty se bavíš o tom, že se dobře připravíš situaci a pak kopneš. OK. S tím souhlasím.
Já se bavím o tom, že toto již proběhlo kop letí a soupeř ti tam strčí loket (třeba nic víc nestihne). Ty se mě snažíš namluvit, že to zaregistruješ a kop zastavíš. :D :D To ti nesežeru.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 10. zář, 2008 12:43

Jendis píše:4TongPo-už sis,chlape,aspoň oholil hlavu a nechal narůst cop???Abys dělal čest svému nicku..... :wink: :twisted:

Eh, doba mýho mládí (foto vlevo), tedy štíhlý pas a ten profláknutej cop, už je dávno pryč... :cry: Místo copu teď nosím bradku a trochu jsem zapracoval na objemech (foto vpravo)... :twisted:

Obrázek
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 10. zář, 2008 12:56

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 10. zář, 2008 13:02

TongPo - nejses ty ten mistr KOcek menekolovych zapasu? Ses mi hned zdal povedomej :lol:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 10. zář, 2008 15:29

TongPo píše:
Jendis píše:4TongPo-už sis,chlape,aspoň oholil hlavu a nechal narůst cop???Abys dělal čest svému nicku..... :wink: :twisted:

Eh, doba mýho mládí (foto vlevo), tedy štíhlý pas a ten profláknutej cop, už je dávno pryč... :cry: Místo copu teď nosím bradku a trochu jsem zapracoval na objemech (foto vpravo)... :twisted:

Obrázek

Runnar si zas nechal narůst delší vlasy :lol:

Obrázek
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 10. zář, 2008 15:37

Toman:
No jo úplně bych zapoměl na kopy ve výskoku,
to je moje specialia, K1 regule tohle povolují(jump kicks) 8)

Ještě si u toho zarapuju:
Jump, jump, jump, jump.....hips hop to the jump & kick it
Pump, pump, pump, pump.....blood to the head & hit it.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 10. zář, 2008 16:15

Toman píše:Obrázek

Och, nevěděl jsem, že TongVonPo je tak masivní, že na krátkou vzdálenost přepere v gravitaci i Zeměkouli... :o

Co se jeden nedozví 8O
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 10. zář, 2008 16:19

luen píše:Playere, kdyz napisu, ze to ukazu, tak to ukazu a hotovo :wink: Pokud na slove ukazu neco nechapes ... Doufam, ze to staci napsat jen jednou a pak muzes meditovat nad tim jak je to mozne :wink:

Mimochodem tobe prijde celista jako tvrda cast tela, me ne ... ja myslim ze celist vzdy tak trochu pruzi a je to dano jejim ukotvenim, horsi je to s loktem, celem a atd ...

Ale jinak to koukam vsichni pochopili ... palec tam da vazne jen dili :wink: Player jeste jedna drobnost, z meho pohledu je ta pest na tvem obrazku spatne sevrena, ale nechame si to az na setkani, ok :?: :!: :wink:

Vim, co znamena slovo ukazat, tys jej ale v nasi diskusi pouzil az ted, predtim nikoli.Me vycitas, ze nectu pozorne tve prispevky, ale ctes si je sam po sobe, kdyz si je tak spatne pamatujes?;)
Ano, celist, obzvlast brada mi prijdou dost tvrde.Kdyz nema covek hubu otevrenou dokoran, tak sevrena celist zas tak moc nepruzi.Loket ani celo me nezajima, tam me udery nesmeruji.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 10. zář, 2008 19:53

player píše:
luen píše:Playere, kdyz napisu, ze to ukazu, tak to ukazu a hotovo :wink: Pokud na slove ukazu neco nechapes ... Doufam, ze to staci napsat jen jednou a pak muzes meditovat nad tim jak je to mozne :wink:

Mimochodem tobe prijde celista jako tvrda cast tela, me ne ... ja myslim ze celist vzdy tak trochu pruzi a je to dano jejim ukotvenim, horsi je to s loktem, celem a atd ...

Ale jinak to koukam vsichni pochopili ... palec tam da vazne jen dili :wink: Player jeste jedna drobnost, z meho pohledu je ta pest na tvem obrazku spatne sevrena, ale nechame si to az na setkani, ok :?: :!: :wink:

Vim, co znamena slovo ukazat, tys jej ale v nasi diskusi pouzil az ted, predtim nikoli.Me vycitas, ze nectu pozorne tve prispevky, ale ctes si je sam po sobe, kdyz si je tak spatne pamatujes?;)
Ano, celist, obzvlast brada mi prijdou dost tvrde.Kdyz nema covek hubu otevrenou dokoran, tak sevrena celist zas tak moc nepruzi.Loket ani celo me nezajima, tam me udery nesmeruji.

Cece preci nechces, abych do kazdeho prispevku psal, ze jsem ochotnej to ukazat ... uz jsme se parkarat dohadovali a vzdy jsem te pozval k nam do skoly (uz si tady byl na setkani vol.2, takze vis kde to je) a vis, ze jdu na vol.3, tak cemu se divis??? :wink:

K te celisti ... kdyz sedne na bradu capak nebo hak, tak celist v sevreni povoluje (nemluve o nejakem peknem combu) ... netvrdim, ze je to nejmekci misto na tele, ale celo, nebo loket jsou tvrdsi v tom smyslu, ze se o ne spis zranis, na lebku je lepsi kladivo a nebo dlan (s napr. chycenim za vlasy v klinci ...) a ver, ze nejde jen o to, kam uder smerujes, protoze souper neni makiwara a hybe se ve trech osach ... pokud to neni uplnej lumik :wink:
A pak je tam ten loket hned a nebo to celicko :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 10. zář, 2008 20:30

Luen : tu pohadku o pozavni tu opakujes uz dost dlouho, nejen me, takze ano, vsichni moc dobre vime, ze muzem prijit, ale neomlouvej tim to, ze jsi se proste spletl.Kdyby ses mi tvym obvyklym zpusobem "neposkleboval", jako ze jsem negramotnej a neumim cist, tak bych to snad i presel bez zbytecneho rozebirani hele.
Jinak nechci rikat ze to je nemozne, ale do lokte jsem se teda za tech ...ted musim premyslet:D...zhruba 10 let motani se kolem BU vcetne sparingu nebouchl, zrovna tak si nepamatuju, ze bych kdy nekdy trefil souperovo celo, to jsou pro me dost nove informace, ze se toto nekomu muze podarit.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 10. zář, 2008 20:52

player píše:Luen : tu pohadku o pozavni tu opakujes uz dost dlouho, nejen me, takze ano, vsichni moc dobre vime, ze muzem prijit, ale neomlouvej tim to, ze jsi se proste spletl.Kdyby ses mi tvym obvyklym zpusobem "neposkleboval", jako ze jsem negramotnej a neumim cist, tak bych to snad i presel bez zbytecneho rozebirani hele.
Jinak nechci rikat ze to je nemozne, ale do lokte jsem se teda za tech ...ted musim premyslet:D...zhruba 10 let motani se kolem BU vcetne sparingu nebouchl, zrovna tak si nepamatuju, ze bych kdy nekdy trefil souperovo celo, to jsou pro me dost nove informace, ze se toto nekomu muze podarit.

Ne vazne to nehodlam psat do kazdeho prispevku pro kazdeho truhlika, ktery nevi jak to tady chodi ... a mimochodem nekdy se tedy prijd podivat na tu pohadku :wink: Uz min. 2x ses dusoval, ze prijdes :!:

playere ty se chces jen dohadovat :wink: na to ti kaslu 8)
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 10. zář, 2008 21:40

Luen : ty si vazne myslis, ze kvuli kdejake malickosti pofofruju hned za "expertama" do Prahy, aby me zasvetili do spravneho kungfu?Tak to ses na omylu, stejne jako s par vecma, na ktere jsem te v diskusi upozrornil a ty misto abys uznal, ze jsi se proste spletl, coz je celkem lidske, tak zas klickujes o nejakem dohadovani a kdesi cosi.Ale co, kazdy at si udela obrazek sam.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 10. zář, 2008 22:38

player píše:Luen : ty si vazne myslis, ze kvuli kdejake malickosti pofofruju hned za "expertama" do Prahy, aby me zasvetili do spravneho kungfu?Tak to ses na omylu, stejne jako s par vecma, na ktere jsem te v diskusi upozrornil a ty misto abys uznal, ze jsi se proste spletl, coz je celkem lidske, tak zas klickujes o nejakem dohadovani a kdesi cosi.Ale co, kazdy at si udela obrazek sam.

Jses spatne vyspal, co? Za to ja nemuzu, jinak kdyz to beres takhle, tak jsi to mel napsat rovnou a nepsat, ze prijedes ... vubec sem to nemyslel tak, ze se musis s kazdym prdem vlacet do Prahy, ale kdyz si projevil zajem, tak jsem te pozval ... kdyz o to nestojis, tak to napis rovnou a nedelej "Zagorku" :wink:
Ja te preci do niceho nenutim, jen ti pripominam, ze z me strany problem neochoty neco ukazat, vysvetlit, dolozit ... neni a dokud budu schopen, tak ani nebude 8)

Jestli je to "spravne" kung fu nebo neni asi zalezi na vkusu, ale je funkcni a to mi staci :wink:

A tvuj brekot nad tim, ze jsem neuznal tvuj argument ... hele ja dal kuzi na trh a jasne jsem nekolikrat napsal, ze neni problem, aby kdokoli nesouhlasi prisel a presvedcil me o opaku ... zase tolik se tady nehadam, abych to nestihal :wink: A za tim jsem to ustal :wink: Tak to asi takova hruza nebude :lol: :oops: :twisted:

Uz davno jsem ti mohl prakticky dolozit ze si tady neplacam jatra atd ... Kdyz nemas koule na to aby ses presvedcil o tom, ze muj nazor je dolozen o prakticke zkusennosti, tak tady nefnukej, ze ti neco nechci priznat :wink:

Jinak by me osobne zajimalo cim jsme treba v tomhle vlaknu v nejakem rozporu??? Ty sis proste neuvedomil, ze nekdo umi a je schopen bouchat jinak nez tebe napadlo a mas z toho jeste nakonec nejake trauma nebo co?

Vazne nechapu o co ti jde? Jestli mas neco osobniho, tak to klido napis, ja to unesu :wink: A jestli to bude moooc osobni tak muzes napsat SZ :!: Nechapu tvuj napad porad to nekam tlacit na silu do nejakeho sporu ... vzdyt ja se za nic neschovavam a ferove jsem ti nabidnul prijit k nam na trenal, na sparing, na trebas pratelske stekani ... a ty porad jedes a jedes a jedes tu svou pisnicku ... :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 10. zář, 2008 22:53

Luen : o tom, ze ty vzdy mluvis jen a jen pravdu uz jsem se nejen ja presvedcil zde v diskusich nejednou, takze ty vpodstate nemuzes byt v rozporu nikdy a vzdycky si ten omyl dokazes krasne ospravedlnit, tudiz je to boj s vetrnymi mlyny.
Ze nekdo nazyva hakem "facku", tj. uder defacto dlani, je klidne mozne a doslo tedy k nedorozumneni, protoze se tu vedla debata o haku a ja mam proste pojem hak zafixovan jako uder sevrenou pesti a divil bych se, kdyby to meli xboxeri jinak.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 10. zář, 2008 23:07

player píše:Luen : o tom, ze ty vzdy mluvis jen a jen pravdu uz jsem se nejen ja presvedcil zde v diskusich nejednou, takze ty vpodstate nemuzes byt v rozporu nikdy a vzdycky si ten omyl dokazes krasne ospravedlnit, tudiz je to boj s vetrnymi mlyny.
Ze nekdo nazyva hakem "facku", tj. uder defacto dlani, je klidne mozne a doslo tedy k nedorozumneni, protoze se tu vedla debata o haku a ja mam proste pojem hak zafixovan jako uder sevrenou pesti a divil bych se, kdyby to meli xboxeri jinak.

Ok ja uz tedy nebudu reagovat na tve jahodove dny a budu doufat, ze te to prejde :wink:

K te facce ... ja mluvim porad o pesti a napsal jsem, ze se to vztahuje jak k haku, tak i k capaku ... jen s tim rozdilem, ze v pesti neni palec, ale "ukazuje" nahoru ... presne jak tady popsalo i par jinych lidi ... uz jsme si to ujasnili a nebo mas potrebu to dal hrotit???
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 10. zář, 2008 23:35

Nevim co je capak, zas tak moc do slengu boxu nevidim.
Kdyz je palec nahore a nejde uder jen casti dlane, pak se tedy ,jak jsem drive avizoval, do uderu dostavaji i prsty, je tak?Na cez jsem psal a napisu to znovu, ze si nedovedu predstavit touto plochou trefit cokoli tvrdsiho, aniz by nedoslo ke zraneni prstu.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 10. zář, 2008 23:44

player píše:Nevim co je capak, zas tak moc do slengu boxu nevidim.
Kdyz je palec nahore a nejde uder jen casti dlane, pak se tedy ,jak jsem drive avizoval, do uderu dostavaji i prsty, je tak?Na cez jsem psal a napisu to znovu, ze si nedovedu predstavit touto plochou trefit cokoli tvrdsiho, aniz by nedoslo ke zraneni prstu.

Capak ... podivej se na jakekoli video s napr. Lukasem Konecnym a uvidis jich tam pozehnane ... Osobne se mi prace Lukasovo levacky dost zamlouva, ale na to se koukni sam.
Nebo treba v choy li fut je capak casto veden timto zpusobem a uderovkou ... proste tak bouchame a nemame s tim problem :wink: ... jak ti mam po netu vysvetlit jak je to mozne??? Proto porad nekohu zvu ..., aby to pochopil :wink: A je pochopitelne, ze rukavice neumoznuji takovou variabilitu .
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 11. zář, 2008 8:17

No podle mě je tady rozdíl v pojmu capák:

Někde to znamená: levý krátký hák vší silou (ne silou jako veš ale celou silou) :D
Jinde to používaj slovo capák pro dlouhý háky ale celkově vzato Facák není Capák a dlouhej hák jde trefit pěstí s malíkovou hranou dolu ale ne úplně ze strany ale šikmo.

P.S:
Podle mýho v rukavicích jdou pálit i údery kterýma se bez rukavic o tvrdou palici (čelo, temeno, lícní kost) rozlámou prstíky.
Proto taky jsou bandáže a rukavice na sportovní vyžití že jo 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 11. zář, 2008 8:46

RUNAR píše:No podle mě je tady rozdíl v pojmu capák:

Někde to znamená: levý krátký hák vší silou (ne silou jako veš ale celou silou) :D
Jinde to používaj slovo capák pro dlouhý háky ale celkově vzato Facák není Capák a dlouhej hák jde trefit pěstí s malíkovou hranou dolu ale ne úplně ze strany ale šikmo.

Hmm, tak tu první variantu jsem ještě nikde neslyšel... :roll: Zatím všude, kde jsem byl, říkali capák dlouhýmu ploššímu háku, kterým si můžeš "šáhnout" až soupeřovi za ruce (kryt). Protože bijící ruka je u capáku už jen mírně pokrčená a úder dopadá ze strany, lze to bít pouze palcem nahoru, protože jinak by sis ho o soupeřovu škebli rozbil. V boxérských rukavicích je to v pohodě, při úderu bez rukavic se buď musí opravdu dost ohnout zápěstí, aby ta pěst správně sedla a nebo - což je mnohem praktičtější - bouchnou to spodkem dlaně. :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé