Magisterium

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » pon 26. črc, 2004 16:40

Doufám, že můj předchozí příspěvek nevyzněl špatně. Jen jsem chtěl konstatovat, že Magisterium http://www.magisterium.cz ve své předchozí a současné činnosti a v osobě Mistra Kozy, nebízí kvality které jsou vysoko před ostatními. To však neznamená, že bych chtěl naznačovat, že někdo jiný je nešika :)

Stay sharp
Onion :twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Drobcek » pon 26. črc, 2004 16:58

Vsem bych Vam rad podekoval za vase hodnoceni, uprimne musim rici, ze o to stojim, kazdy z vas zminil spoustu nazoru a myslenek, ktere by si zaslouzili sirsi vysvetleni, nazorne ukazky atd., to bohuzel po chatu nelze, ale kdyby kdokoli z vas mel zajem se sejit, prijit se podivat a vyslechnout si nas nahled na serm, velice rad se s vami sejdu.

Jedina vec, ktera me mrzi, kdyz se lidi vseobecne bavi o sermirskych skolach je, ze nekteri rikaji veci, ktere nejsou zas az tak uplne pravdive, a tech legend tady koluje uz celkem pozehnane, ja verim, ze kazdy z vas se nejprve presvedci sam a pak hodnoti.

Ja osobne doporucuji kazdemu, at na sve ceste toho pozna co nejvice, jen tak se vam rozsiri obzor.

Takze Davidovi preji hodne stesti, a vam dekuji za uprimne prispevky bez emoci.

Pokud by mel nekdo zajem se sejit a popovidat si o sermu, pripadne dovedet se vice o S.E.B.U. .... napiste na mdrobcek@centrum.cz

Diky ahoj
Drobcek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 26. črc, 2004 17:02

Na internetu se hlavně tlachá o nesmyslech!!!! Pokud si chcete přijít zacvičit s kudličkou, přijďte na http//:www.gunting.cz .
Stay sharp
Onion :twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Drobcek » pon 26. črc, 2004 17:19

[quote="Jendis"]Nemyslel jsem to zle :wink: Třeba já osobně jsem hodnotil podle toho,že znám pár lidiček,kteří v Magisteriu pravidelně cvičí.A taky jsem potkal lidičky,kteří se oháněli tím,že jsou bojovníky(nějaký stupeň? ) ve spolku SEBU.A neuměli ani pořádně stát,natož šermovat.......

Ahoj Jendisy,

Co se tyka titulu "Bojovnika" tak je to vykonnosti hodnost jedince, ktery splnil urcite podminky a jeho uroven sermu je na takove urovni, ze si zacina pestovat vlastni styl. Jedinym Bojovnikem, o kterem vim, ze se setkaval s verejnosti bez me pritomnosti je byvaly clen, ktery tento titul ziskal v lukostrelbe, ale v sermu byl porad na urovni zaka. Pokud si se setkal s kymkoli jinym, muzes mi rici jeho jmeno, urcite bych o tomto setkani vedel, a muzeme o tom podebatit, tedy v pripade zajmu.

Rad bych se te zeptal, kde je tva sermirska zakladna, pripadne na kterych mistech si se s nami setkal .... treba se zname. Diky a mej se pekne.
Drobcek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » pon 26. črc, 2004 18:12

Drobcek píše:
Jendis píše:Nemyslel jsem to zle :wink: Třeba já osobně jsem hodnotil podle toho,že znám pár lidiček,kteří v Magisteriu pravidelně cvičí.A taky jsem potkal lidičky,kteří se oháněli tím,že jsou bojovníky(nějaký stupeň? ) ve spolku SEBU.A neuměli ani pořádně stát,natož šermovat.......

Ahoj Jendisy,

Co se tyka titulu "Bojovnika" tak je to vykonnosti hodnost jedince, ktery splnil urcite podminky a jeho uroven sermu je na takove urovni, ze si zacina pestovat vlastni styl. Jedinym Bojovnikem, o kterem vim, ze se setkaval s verejnosti bez me pritomnosti je byvaly clen, ktery tento titul ziskal v lukostrelbe, ale v sermu byl porad na urovni zaka. Pokud si se setkal s kymkoli jinym, muzes mi rici jeho jmeno, urcite bych o tomto setkani vedel, a muzeme o tom podebatit, tedy v pripade zajmu.

Rad bych se te zeptal, kde je tva sermirska zakladna, pripadne na kterych mistech si se s nami setkal .... treba se zname. Diky a mej se pekne.

Bohužel,jména neznám. Potkal jsem je v Chotěboři a ti lidé tvrdili,že jsou" bojovníci ze SEBU"(šlo o skupinu,šermovali v plechu).Při ukázkách po jménech nepátráš,jen si v duchu něco pomyslíš.Když ale koukám na to,co píšeš,tak šlo spíše o vejtahy a lháře........

Asi se neznáme,nicméně rád bych navštívil některý váš seminář.....takže se asi poznáme. :lol:

Jinak,nevím,co přesně myslíš mou šermířskou základnou.......jsem členem SH© Vivamus,jsem z Jihlavy.Snažím se praktikovat italskou školu šermu(hlavně podle Fabrise).Členem SEBU nejsem,ani členem Magisteria....

Naprosto s Tebou souhlasím,úplně nej by bylo se sejít,pokecat,ukázat...živě :!: :!: :!:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 27. črc, 2004 8:24

Možná je škoda, že jednotlivé školy nejsou schopny vzájemného měření sil v disciplínách které jsou pro ně společné. Zcela jistě všichni například věnují jistou část svého úsilí neozbrojenému boji, velká část měči a třeba nožům či dýkám. Taková setkání a měření sil by sice nutně nemusela vypovídat o všem, ale informační hodnotu pro "bojovníky"samotné by měla. Proto třeba Magisterium má o poznání větší proktičnost než ostatní. Mají již zaběhlý systém zkoušení technik např. meče, či kordu.
Stay sharp
www.gunting.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Drobcek » úte 27. črc, 2004 17:12

Ahoj Jendisy,

presne, nejlepsi bude se sejit a probrat vse osobne, tak az ty udajne Bojovniky v plechu na Chotebori zase potkas, tak je ode me pozdravuj, .... ne opravdu ted vazne, opravdu me to mrzi a na svou cest a drobcekovost se 100% jistotou mohu potvrdit, ze se nejadnalo o me kolegy ze Spolku. Proto porad rikam, ze chce-li se clovek neco opravdu dovedet, musi se presvedcit na vlastni oci....

Pokud bych mohl strucne charakterizovat nas styl vyuky, pro nas je obnova a oziveni nasi historie poslanim a snazime se dohlizet na kazdeho zacka po celou dobu jeho rustu, tzn. ze sve sverence vidite pravidelne a sledujete je jak se rozvijeji a porad na ne dohlizite, snazim se se o individualni pristup, a jak rikam, ti starsi, kteri u nas vyucuji se sermem nezivi, tudiz zbyva volny cas, a da se to take zvladnout. Clovek nesmi spechat, pokud chci opravdu proniknout to taju technik jednotlivych zbrani, je to studium na dlouha leta .... ale je to naadhera.

Tak jo, kdybys mel zajem, muzem se nekdy sejit, co rikas, rad te uvitam na nasem cvicisti a bude-li to mozne, rad za tebou prijedu.

Ahoj
Drobcek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » úte 27. črc, 2004 17:27

Myslím,že není problém......evidentně jsme schopni najít společnou řeč :wink: :lol: Kdyžtak se domluvíme přes mail,abychom tu nebyli zbytečně off topic.....

Docela mne zajímá evropská hůl,v podstatě nikdo ji neučí.....neumí.Vy ji ale učíte,ne?
Naposledy upravil Jendis dne úte 27. črc, 2004 17:39, celkově upraveno 1
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 27. črc, 2004 17:38

Onion - Ono je to ale také tím,že Magisterium spoustě lidí "leží v žaludku"....aspoň to tak vypadá,když čteš ty diskuze a posloucháš šermíře.Jejich politika se ne každému pozdává a spousta šermířů je moc nemusí(ale jak říkám,názory se různí).
Ale škol tu zase tolik není,takže by to na závadu nebylo....... :wink:
Jenže znáš to,lidi se mezi sebou stále hašteří,jeden na druhém nenechá nitku suchou........Koneckonců cvičíš v Sitře,tak to určitě znáš....ne?!
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 28. črc, 2004 7:46

V Sitře se nějak druhými nezabýváme. Děláme vtipy na aikido a protěžujeme Magisterium. Toť vše :D

Stay sharp
http://www.gunting.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 28. črc, 2004 8:08

Onion píše:V Sitře se nějak druhými nezabýváme. Děláme vtipy na aikido a protěžujeme Magisterium. Toť vše :D

Stay sharp
http://www.gunting.cz

Jasně :wink: :wink: :lol: :lol: Já to myslel tak,že Sitra taky mnohým leží v žaludku....... :?
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 28. črc, 2004 12:17

To je pravda. To má ale hlubší kořeny a myslím, že většina lidí kteří dříve byli posměváčci se malinko koryguje :) Stačí vzpomenout na jednu nejmenovanou školu (která se také profiluje jako sebeobrana a boj nožem) která si se Sitra Achrou domluvila fullkontaktní poměření a již na Sitra Achru neřekne jediného špatého slůvka. «ežko obviňovat někoho kdo ti nakopal zadek z nedostatku umu a techniky :twisted:
Stay sharp
www.gunting.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 28. črc, 2004 12:41

No,to jde mimo mne.....já to hodil jen jako příklad :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Drobcek » stř 28. črc, 2004 17:00

Cau pane,

co se tyka techniky dlouhe hole, tak je to v podstate prvni zbran, se kterou se nasi novacci uci zachazet, hul totiz v sobe skryva techniky jinych zbrani, a tudiz pak novacek po prvnich zkouskach s holi, ma na co navazat, pro nas je dlouha hul pramatka vsech zbrani.

Techniky jsou krasne, a jak se rika o nekterych zbranich,

rapir = styl
savle = te muzete vtisknout svou osobnost
dlouha hul = zacatek i konec.

Tesim se na setkani, jen pro info, pracuji v Praze a bydlim na Kladne.
Ahoj Drobcek
Drobcek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 29. črc, 2004 7:40

dělá SEBU něco s nožíky?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 29. črc, 2004 9:36

Onion píše:To je pravda. To má ale hlubší kořeny a myslím, že většina lidí kteří dříve byli posměváčci se malinko koryguje :) Stačí vzpomenout na jednu nejmenovanou školu (která se také profiluje jako sebeobrana a boj nožem) která si se Sitra Achrou domluvila fullkontaktní poměření a již na Sitra Achru neřekne jediného špatého slůvka. «ežko obviňovat někoho kdo ti nakopal zadek z nedostatku umu a techniky :twisted:
Stay sharp
www.gunting.cz

Di Pen Shi, Brunner a koumesové ? :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 29. črc, 2004 13:03

je jedno kdo to byl, není to důležité!!!!! Oni to již vědí... :wink: Mnohem důležitější ovšem je, že oněm neztotožněným a neidentifikovaným to posloužilo stejně dobře jako Sitra Achře. Jako informační zdroj, protože jen v takových chvílích se ukazují skutečné chyby o kterých by se člověk mohl jenom dohadovat :twisted: Až příště bude taková akce znovu pokračovat, budou lépe připraveni a vyvynou větší tlak a stres lidí ze Sitra Achra. A to je dobře. Jak je napsáno na stránkách S.A. "Jen ve velkém žáru a pod údery mocných kladiv se vykove dobrá čepel" :!:
stay sharp
www.gunting.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 29. črc, 2004 15:06

hezká odpověď...... :wink: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Drobcek » čtv 29. črc, 2004 17:26

Onion píše:dělá SEBU něco s nožíky?

Ahoj, jasnacka ... ucime se techniku boje dykou, vychazime z manualu a manuskriptu sermirskych mistru Evropy cca 14. - 18. stoleti. Dale se pak zabyvame vrhanim nozem v bojove situaci.

Ahoj Drobcek
Drobcek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Lišák - starší tovaryš

Příspěvekod Anonymní » čtv 19. srp, 2004 13:57

Zdravím,

Nudím se doma a čtu to tu, ale má to jeden háček:

nikdy nepodceňujte druhé - nehodnoťte skupinu ale jednotlivce

Každý mistr je jiný, soudit mistra přísluší pouze mistrům!

Nejdřív se neco naučte potom diskutujte.

Skuste přijít k nám do školy do Ústí nad Labem, pokud se ve vás něco pohne ozvěte se na e-mail: 978@centrum.cz nebo scherm.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně