Anonymní píše:...Ano, a je i mozne ze jsem cekal neco jineho vzdyt jsem to i napsal..
Cekal jsem , ze prijde trener, alespon trosku se me zepta a co mi jde, atd, vysvetli (naznaci) zakladni principy atd atd. Nic z toho. Prisel jsem- ahoj, tak se koukej na ostani kluky. Vazne super
Anonymní píše:Ano, a je i mozne ze jsem cekal neco jineho vzdyt jsem to i napsal..
Cekal jsem , ze prijde trener, alespon trosku se me zepta a co mi jde, atd, vysvetli (naznaci) zakladni principy atd atd. Nic z toho. Prisel jsem- ahoj, tak se koukej na ostani kluky. Vazne super
ukropcany píše:4Honza - Asi Ta to nepotesi, ale preco si myslis, ze by sa Ti mal ucitel nejako venovat? Ja viem, ze by to bolo super, ale poznas prislovie "snad nazbyl, snadno pozbyl"? Cloveku, ktory pred "par dnami" zacal cvicit nema velky zmysel sa venovat, pretoze ako ucitel nikdy nevies, kedy sa ten clovek zbali a odide. A co potom? Ty sa mu venujes ako pako a on to cele zahodi... ne ne, kamkolvek prides, vsade si tu doveru budes musiet ziskat. Samozrejme ina otazka je, ci tam tie vedomosti su, ale to uvidis podla urovne ziakov... aky ucitel, taky ziak...
Picard píše:Coz ovsem neznamena, ze by ucitel nemel venovat vsem svym zakum maximum usili, protoze jinak by to moc dobry ucitel nebyl.
Picard píše:Ovsem je to oboustrany vztah i zak by mel vyvinout maximalni snahu a usili. Pro noveho zaka (hlavne ze zacatku) je hlavni spise drilovat zaklady at mu pekne prejdou do krve, na nejake velke povidani o principech prijde cas pozdeji. Pkud tohle zak nepochopi a netrenuje usilovne a je znudeny a odchazi, pak to neni moc dobry zak.
Picard píše:Stejny system jak pise Puczmaz funguje i na Kendo u nas v dodzo ...
ukropcany píše:4Honza - Asi Ta to nepotesi, ale preco si myslis, ze by sa Ti mal ucitel nejako venovat? Ja viem, ze by to bolo super, ale poznas prislovie "snad nazbyl, snadno pozbyl"? Cloveku, ktory pred "par dnami" zacal cvicit nema velky zmysel sa venovat, pretoze ako ucitel nikdy nevies, kedy sa ten clovek zbali a odide. A co potom? Ty sa mu venujes ako pako a on to cele zahodi... ne ne, kamkolvek prides, vsade si tu doveru budes musiet ziskat. Samozrejme ina otazka je, ci tam tie vedomosti su, ale to uvidis podla urovne ziakov... aky ucitel, taky ziak...
Honza píše:ukropcany píše:4Honza - Asi Ta to nepotesi, ale preco si myslis, ze by sa Ti mal ucitel nejako venovat? Ja viem, ze by to bolo super, ale poznas prislovie "snad nazbyl, snadno pozbyl"? Cloveku, ktory pred "par dnami" zacal cvicit nema velky zmysel sa venovat, pretoze ako ucitel nikdy nevies, kedy sa ten clovek zbali a odide. A co potom? Ty sa mu venujes ako pako a on to cele zahodi... ne ne, kamkolvek prides, vsade si tu doveru budes musiet ziskat. Samozrejme ina otazka je, ci tam tie vedomosti su, ale to uvidis podla urovne ziakov... aky ucitel, taky ziak...
proc si to myslim? protoze IMHO kdyz chce nekdo delat ucitele tak ¨ho asi bavi ucit , predavat informace a zkusenosti dal. Chapu ze to mnoho lidi omrzi a ani nepodekuje, ale vyrovnany ucitel stim musi pocitat ne?
a se ziskavani duvery-jak si to mam predstavit? zazite-lezt nekomu do riti? Tohle presne jsem videl v klubu a i ve skole, a je presne to, co se mi priserne hnusi.
Jak rikam-jsem nejsipise v tomto moc naivni
Honza píše: a se ziskavani duvery-jak si to mam predstavit? zazite-lezt nekomu do riti? Tohle presne jsem videl v klubu a i ve skole, a je presne to, co se mi priserne hnusi.
patrik píše:Honza píše: a se ziskavani duvery-jak si to mam predstavit? zazite-lezt nekomu do riti? Tohle presne jsem videl v klubu a i ve skole, a je presne to, co se mi priserne hnusi.
šmankote... kdo se od koho chce učit... není ničí povinností být učitelem zrovna toho žáka, který přijde...
už jsem to párkrát napsal, tohle není obchod (obvykle)... nekupuješ housky na krámě...
měl bys do toho něco vložit - úsilí... třeba
Patrik
Honza píše:jasne ze to nejsou housky.. a ted mi rekni-ciste abych si to dovedl predstavit s tou povinosti- ja prijdu a chci se ucit- tedy i zaplatit.. Trener rekne bud "hele je mi to lito, neni to ma povinost a nelibis se mi tak cau" nebo zaplatim a trener po mesici "ja te prece nemusim ucit" to se muze stat?!
Honza píše:Již jsem zkusil aikido, které mě nenadchlo a 7.kyuv karate. Bohužel, klub do kterého jsem chodil, mi prakticky nevyhovoval-nic praktického k sebeobraně jsem se nenaučil-možná nějakou tu katu ale o tom to není....
Honza píše:btw treba usili do toho chci vlozit proto to chci delat..
Hezký, že to říkáš, ale z toho cos napsal, jsem pochopil, že přijít a zaplatit je pro Tebe úsilí víc než dost...
Picard píše:To je presne to co jsem myslel, ze je lepsi jit nekam neco delat, nez se tady vypisovatMyslim, ze uz vis dost, pokud budes chtit poradit nejake reference o nejake konkretni skole, tak se tu zeptej, urcite se ti tu dostane odpovedi, ale dal uz to fakt neres. Jedina spravna cesta je neco zacit.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků