DaveStone píše:Jak mi říkal trenér WCH, např. v boxu jsou váhové kategorie, to co funguje 80-kilovému boxerovi na stejně těžkého boxera, tak už mu nebude fungovat na 120-kilového. Ale ve WCH nebo i jiných tradičních b.u. žádné váhové kategorie nejsou.
V tom souhlasím, thaiboxerské školy mají většinou v evropě úroveň.Nenabaluje se na ně hromada balastu romantiky a pohádek.Takzvané tradiční školy BU jsou většinou tristní.Spousta filozofie,spousta pravidel jak se chovat k "sifónovi" ale lidi cvičí jak invalidi. A výmluvy na tradici která zakazuje porvat se.To je zajímavé, že tady tuhle tradici nikdo nezná.Bláboly okoukané z ubohého seriálu Kung fu Legenda pokračuje. Často to spíš vypadá jako sekty. Ale i v Čechách je pár dobrejch vyjímek. situace je mnohem lepší.Ivan, Pavel Macek,strejda Qin, Dufukun, ti se rány nebojí...wordsworth píše:Jo,máš pravdu.Nikde jsem neviděla bouchat nic tradičního tak,aby to k něčemu vypadalo.A protože je takových škol asi většina tak radím thai.A přihřívám si i vlastní polívčičku.
Bohužel to nikde nemůžu najít.Vyšlo to i na DVD,jestli to najdu,tak to sem dám... Aspoň něco jako cena útěchy Chinese kungfu vs proffesional thaibox http://v.youku.com/v_show/id_XOTQ1NDEy.htmlwordsworth píše:Pěkně.Frajerka.To bych moc ráda viděla.
ZanyK píše:Kazdopadne me zajima, jestli je thai-box vhodny pro zenu z hlediska nejake te obrany a z hlediska toho, ze se obcas potrebuju nekde vybit z energie, pricemz bych zabila dve mouchy jednou ranou. Znama mi dokonce tvrdi, ze se treninky na thai-boxu da vyborne nabrat i fyzicka, coz by se hodilo. Co si o tom tedy myslite? Do klasicke posilky se mi chodit fakt nechce, nabirat nejak extra svaly nechci a morit se na nejakych strojich, abych ziskala fyzicku me taky moc nebere, spis me zajima takova ta obrana s nejakym bojem.
ZanyK píše:Tak ja vytahnu stare tema, protoze mam podobny dotaz. Ale nejdriv k veci, ktera se tu probirala na ostatnich strankach a to, ze se zena neubrani. Ja si myslim, ze je to blbost a pridam se s nazorem, ze pokud me nenapadne vylozene nejaky navazbeny boxerista, tak bych se ubranit mela. Jsem hodne silovej typ a silu pouzivam hodne, mozna je to tim, ze jsem pres deset let u koni, kde se obcas bez sily clovek neobejde a zapasit se stokilovym chlapem nebo se sedmisetikilovym konem je trochu rozdil. Kazdopadne me zajima, jestli je thai-box vhodny pro zenu z hlediska nejake te obrany a z hlediska toho, ze se obcas potrebuju nekde vybit z energie, pricemz bych zabila dve mouchy jednou ranou. Znama mi dokonce tvrdi, ze se treninky na thai-boxu da vyborne nabrat i fyzicka, coz by se hodilo. Co si o tom tedy myslite? Do klasicke posilky se mi chodit fakt nechce, nabirat nejak extra svaly nechci a morit se na nejakych strojich, abych ziskala fyzicku me taky moc nebere, spis me zajima takova ta obrana s nejakym bojem.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník