ghekon píše:Ne, nepletu. V karate se ( pokud se nemylim ) pouzivaji kopy z otocky na hlavu.
ghekon píše:NOKT: Necerpam z naseho rozhovoru, cerpam z ucasti meho kamarada na soutezi v karate, ze ktere ho vyloucili, protoze knokautoval protivnika ( ktery vyhral, protoze ho diskvalifikovali )...
NOKT píše:ghekon píše:NOKT: Necerpam z naseho rozhovoru, cerpam z ucasti meho kamarada na soutezi v karate, ze ktere ho vyloucili, protoze knokautoval protivnika ( ktery vyhral, protoze ho diskvalifikovali )...
Já myslel ty zakázaný údery na hlavu. Tohle KO v karate jsem taky viděl na mistrovství ČR "všech stylů" cca 2 roky zpátky. Jeden borec dostal KO a odvezli ho do nemocnice. A vyhrál
ukropcany píše:S pravidlami je vždy problém, ale o tom je šport - dokázať vyhrať s rešpektovaním nejakých pravidiel... tam sa práve ukáže, kto je lepší... keby šlo o "hlavne vyhrať", tak by stačilo pichnúť súpera v šatni nožíkom do pečienky a víťazstvo je zabezpečené... ale zároveň je to trošku pod úroveň, že...tradiční bojovníci sa radi samozrejme oháňajú technikami, ktoré majú kvôli pravidlám vypnuté a vďaka ktorým by určite vyhrali...
ako na truc, práve tie majú najviac našlapané a práve tie nesmú použiť... kurevská smola...
trhanie ohryzkov našlapané, prekopávanie kolena našlapané, vypichovanie očí našlapané, nasadenie brutálnej páky priamo z úderu s následným hodom hlavou rovno o zem našlapané, no ale kvôli tým prekliatym pravidlám to človek nemôže použiť... svinstvo je ten šport... však dať niekomu do držky takú šupu, že padne na zadok vie každý debo, ja potrebujem prekopnúť koleno, inak nebudem so svojim výkonom spokojný...
![]()
Len taká malá úvaha...
jeikob píše:hele a liší se tolik kopanec od někoho kdo dělá wing chun či karate od kopance mma fighteranebo rána pestí. l
jeikob píše:myslím obecně kopanec.a ne nějaký vypečenosti. typu otočka a podobně.
jinak to píšu pořád sport je sport a sebeobrana něco jiného. i když maji cosi společnýho. na druhou stranu když chci se umět bránit tak si to nějak musím ověřit a ten ring symbolicky myslím je jediná možnost.tedy volný sparring. a pokud cvičím něco s čím nejsem sto ten volný boj symbolicky v ringu podstoupit . tak těžko se s tím ubranim venku. jinak je jasný že člověk kterej cvičí na vítězství v ringu .tam je jako ryba ve vodě. ovšem má daný prostor a ví přibližně co může od druhého očekávat. kdežto já musím být připravený na agresivního opilého dědu,kterej je jen agresivní tedy nemůžu ho eliminovat jako v ringu. či na rozběsněného ukropcanyhojoke. či fetáka z jehlou co po mně chce prachy .muže to bejt v hospodě plný lidí či venku na ledovce.
tudíž já se musím naučit mnohem víc věcí a reakcí. tak musím obětovat něco z kondičky a nemůžu denně zápasit cvičně v ringu. sportovec se věnuje svým ringovým technikám a kondičce. to je ten zasadní rozdíl. neco jiného je kvalita a tak dál.
ukropcany píše:Vidíš... a ja som sa tomuto kedysi intenzívne venoval a práve dnes mám pocit, že mám veci oveľa viac pod kontrolou... Dnes práve viem ako to spraviť na toho životom frustrovaného deda... kedysi by som mu šlahol asi nejakú strašnú páku a určite by som mu niečo spravil...jeikob píše:...připravený na agresivního opilého dědu,kterej je jen agresivní tedy nemůžu ho eliminovat jako v ringu. či na rozběsněného ukropcanyhojoke. či fetáka z jehlou co po mně chce prachy .muže to bejt v hospodě plný lidí či venku na ledovce.
dnes mám pocit, že mám oveľa viac navrch a keby sa po mne zahnal, tak by som si prečítal http://ujszo.com/ kým by ten "úder" prišiel...
Kedysi som nechápal, ako sa vie niekto uhnúť pred nečakaným úderom... dnes to už viem... bežný človek je nnnnnneeeeessssskkkkkuuuuuttttooooččččnnnneee pomalý...
No a potom je tu tá kvalita, ktorú spomínaš... to je kapitola sama o sebe...
Práve sme mimule na tréningu riešili, že čo niektorí za komplexnosti na jednom tréningu odcvičia, to thajci v živote nevideli... a predsa im to brutálne štípe...
Práve preto si myslím, že šport je lepší - menej vecí, ale oveľa, oveľa, oveľa vyššia kvalita...
4nokt - ešte uvidím, či dostanem priepustku...
ukropcany píše:Pred kikidom bolo ešte 5 rokov JJ... k tej poslednej vete len toľko - ako môžeš napísať, že sa majú vedieť postaviť športovcovi a k tomu potom "ne každému se chce...". Keď sa mu nechce, tak už vôbec nemá šancu... to je presne to... ten šport si vyžaduje silného ducha... kto ho nemá, tak mu ani 1000 techník nepomôže... sračka je sračka, a žiadne BU to nezmení... asi som napísal tam vyššie blbosť... nie BS sú lepšie ako BU... ľudia, ktorí sa venujú BS sú lepší ako tí, ktorí sa venujú BU... samozrejme myslím lepší v zmysle "bojovníci"...jeikob píše:tak já nevím jaké máš zkušenosti vybavuju si aikido? chápu a rozumím tomu.jenže vy sportovci to potom zoobecnujete na všechny bojový umnění. mimo jiné ty máš určitý základy či zkušenosti .ale pujde na sport někdo kdo nemá žadné v domnění ,že se naučí sebeobranu. třeba na box nebo sportovní thai box. ano naučí se bojovat a prát a na diskošce se ubraní. ale otázka je ubraní se i jinde? je připravenej na všechny eventuality. za další ne každému se chce postupovat martyrium aby měl kondici na dlouhý sportovní boj.
ghekon píše:A jedna vec: BU sracku zmenit nedokaze, ale BS ano!!!!
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků