Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod jeikob » pát 16. led, 2009 0:33

tak že to co se předvadí na těch ukázkách o bujinkanu není pravda a cvičí se jinak něco tajného?
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » pát 16. led, 2009 3:54

záleží na jakých ukázkách.Viděl jsem hodně ukázek dobrých,ale i hodně špatných-kde to s bujinkanem nemá nic společného-je to slátánina karate,aikida,kung fu,atd..
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod style » pát 16. led, 2009 11:35

Co se treba zajit podivat na nejaky trenink? :?
style
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod style » pát 16. led, 2009 11:40

Pepah píše:
gogo999 píše:
Pepah píše: ... slavnej Bujinkan byl :P

Á šašek se ozval.

:lol: :lol: :lol:

No nijutsu je synonymem bujinkanu. A punc "vyjimecnosti" mu daly jenom hollywodske filmy. Pro me tam zadna vyjimecnost v realu neni. Podobni typci byli drive treba i v Cine. A veci jako hazeni lidem veci do obliceje ci vrhani cepeli jsou i v jinych BU. A to nemluvim o svem nazoru na pouzitelnost toho co se v bujinkanu uci.
Bujinkan proste prodava hlavne razitko ninjutsu :lol:
( nebo ze by to bylo kvalita vyuky tolikrat proverena v praxi a siroko daleko vyhlasena :?: :twisted: )

ahoj tvuj šašek

Zkus se podivat na veci ktere tu psal treba mirek_c misto opakovani nesmyslu.
style
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rainbird » pát 16. led, 2009 12:19

akusan píše:záleží na jakých ukázkách.Viděl jsem hodně ukázek dobrých,ale i hodně špatných-kde to s bujinkanem nemá nic společného-je to slátánina karate,aikida,kung fu,atd..

Kam zařadit tuhle ukázku? http://se.youtube.com/watch?v=sKGbXLsJm9I&NR=1
Rainbird
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » pát 16. led, 2009 12:47

Uzasna ukazka, at zije bujinkan. Az nekdy nekdo praktikujici bujinkan nastoupi k zapasu podle pravidel mma ( klidne i bez loktu a kolen ) tak mozna zmenim nazor.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » pát 16. led, 2009 14:06

měli by jste rozdělovat válečné umění a bojové sporty.Bujinkan není sport a tím pádem tam asi nikoho neuvidíš..je to podobný jako by jsi dal judistovi boxerky a at se jde utkat s boxerem-je to nesmysl..(doufám,že mi trochu rozumíte)..
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod style » pát 16. led, 2009 14:14

Rainbird píše:
akusan píše:záleží na jakých ukázkách.Viděl jsem hodně ukázek dobrých,ale i hodně špatných-kde to s bujinkanem nemá nic společného-je to slátánina karate,aikida,kung fu,atd..

Kam zařadit tuhle ukázku? http://se.youtube.com/watch?v=sKGbXLsJm9I&NR=1

Hezke :D
style
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rainbird » pát 16. led, 2009 14:26

akusan píše:měli by jste rozdělovat válečné umění a bojové sporty.Bujinkan není sport a tím pádem tam asi nikoho neuvidíš..je to podobný jako by jsi dal judistovi boxerky a at se jde utkat s boxerem-je to nesmysl..(doufám,že mi trochu rozumíte)..

já ti rozumím, válečné umění... a rozlišuju... chlap v brnění s mečem/kopím nebo beze zbraně jen tak v hadrech bez chráničů to není problém, ale chlap v boxerkách, tak do toho nee.. chápu to správně?
Rainbird
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » pát 16. led, 2009 14:31

Rainbird píše:
akusan píše:měli by jste rozdělovat válečné umění a bojové sporty.Bujinkan není sport a tím pádem tam asi nikoho neuvidíš..je to podobný jako by jsi dal judistovi boxerky a at se jde utkat s boxerem-je to nesmysl..(doufám,že mi trochu rozumíte)..

já ti rozumím, válečné umění... a rozlišuju... chlap v brnění s mečem/kopím nebo beze zbraně jen tak v hadrech bez chráničů to není problém, ale chlap v boxerkách, tak do toho nee.. chápu to správně?

Jde jen o to, ze v ringu niko nebude davat udery jako na zminenych videich a padat na povel sveho trenera, protoze je to prece valecne umeni :!: Nekomu po peti letech treninku bych proti prumernemu wrestlerovi nebo strikerovi daval tak dvacet sekund.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod style » sob 17. led, 2009 2:52

jeikob píše:ještě k bujinkanu u toho videa co tu je ten odkaz jsou dve delší videa s tím panem hatsumim. ano je to užasný a vitalní pán a je to krasná podívaná. všechno krasně funguje jak z filmu o hatorri hanso.nechci se nikoho dotknout ,ale píšu svůj názor na to co vidím. jistě pár technik co tam ukazuje může být funkčních ale takové jsou v každém bu. jinak mi to ostatní přijde jako kdyby se člověk připravoval na souboj s ninžou či samurajem s tím ,že on bude používat stejné techniky a principy co vy. ano možná v davném japonsku tak nějak bojovali??? polovina filmu jsou techniky typu sedim v seize ze zadu zautočí samuraj .mám po ruce takové ty kosičky a zaskočí mi chlépek s katanou.proti noži použiju cosi jako kotrmelec salto .ano souboje v samurajském brnění jsou hezký.
Prostě ten bujinkan je jistě krasný koníček pro nadšence ,člověk určitě získá kondici spousta bezva přátel a třeba i nějakou sebeobranou schopnost ale to získá i hokejista. :) tudíž pokud bych se chtěl naučit systémově realisticky bránit tak si bujinkan nelajsnu. tak

Ono to neni jen se podivat na video ale take si o tom neco najit nez o tom zacnu povidet :)
Na tom videu jsou prezentovany nektere ZAKLADNI (tedy ne realne ale principy) techniky jedne ze skol bujinkanu - kukisinden rju. Tato skola se specializovala na boj s brnenim, proto i na konci videa kde jsou jen v kimonech se simuluje ze clovek nese vahu brneni, neni tolik obratny a kdyz se vede uder tak zesiroka a dost tezko se zastavuje.. Dost tezko si predstavit ze by na cloveka ve zbroji utocil nekdo stylem boxer, ze.
style
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » sob 17. led, 2009 3:03

no na druhou stranu zase asi těžko někde na mne vyrukuje samurai :D
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » sob 17. led, 2009 14:27

style píše:Zkus se podivat na veci ktere tu psal treba mirek_c misto opakovani nesmyslu.

Och och, to bolelo. 8O
A mozna te to prekvapi a moje znalosti tveho mileho 'Bujinkanu' nemam jen z videi. A prispevky mirka_c-Cermaka jsem cet. A ? Nepsal v nich nic noveho.
S temi nesmysly me to mrzi, ale jiste mne rad opravis a uvedes vse na pravou miru. :?

Nicmene jsou to vsechno jenom kecy, na foru se o nejakem BU zadne pravdy nedobereme ... (nepocitaje to ze je vede 'poklad' a obsahuje smrtici, strasne nebezpecne techniky...)

Uzij si sve cviceni onoho 'B.U'
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Picard » sob 17. led, 2009 16:37

Prosim ctene diskutery aby se drzeli tematu. Tim je zde "Bujinkan", proto bude dobre aby sem prispivali lide, kteri maji co k tomuto tematu co rict a chteji k tomuto tematu neco rict.

(tohle je jen moje rada, ale velmi bych doporucoval se k tematu vyjadrovat s prispevky podlozenymi nejakymi znalostmi, jako jsou treba prakticke zkusenosti s Bujinkanem, tedy nejen "videl jsem video" nebo "jedna pani povidala")

Pokud chcete diskutovat o MMA apod. (nebo o cemkoliv jinem, jako si treba navzajem vyhrozovat) tak si prosim zalozte nove vlakno v proslusne kategorii.

Poslednich par prispevku a vyhruzek na tema tradicni BU vs BS jsem presunul do noveho vlakna, preji v nem peknou zabavu.

Diky vsem a preji pekny vikend.

-------------------

Omouvam se, omylel jsem presunul i tento prispevek od Jeikoba, ktery mel asi zustat tady

jeikob píše:ještě k bujinkanu u toho videa co tu je ten odkaz jsou dve delší videa s tím panem hatsumim. ano je to užasný a vitalní pán a je to krasná podívaná. všechno krasně funguje jak z filmu o hatorri hanso.nechci se nikoho dotknout ,ale píšu svůj názor na to co vidím. jistě pár technik co tam ukazuje může být funkčních ale takové jsou v každém bu. jinak mi to ostatní přijde jako kdyby se člověk připravoval na souboj s ninžou či samurajem s tím ,že on bude používat stejné techniky a principy co vy. ano možná v davném japonsku tak nějak bojovali??? polovina filmu jsou techniky typu sedim v seize ze zadu zautočí samuraj .mám po ruce takové ty kosičky a zaskočí mi chlépek s katanou.proti noži použiju cosi jako kotrmelec salto .ano souboje v samurajském brnění jsou hezký.
Prostě ten bujinkan je jistě krasný koníček pro nadšence ,člověk určitě získá kondici spousta bezva přátel a třeba i nějakou sebeobranou schopnost ale to získá i hokejista. :) tudíž pokud bych se chtěl naučit systémově realisticky bránit tak si bujinkan nelajsnu. tak
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 17. led, 2009 17:02

jasné chápu.ale ono se to sem ty bojové sporty dostaly v souvislosti s tématem
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » sob 17. led, 2009 19:41

K tomu brnění-Právě,že to je bojové umění a nemůžeš to srovnávat s nějakým zápasem.Pomůže ti to pochopit jak se vlastně bojovalo,jak se samurajové cítili,atd..
Využití v sebeobraně dnes?proč ne.Třeba rúzný bezpečnostní složky mají podobný obleky,štíty,helmy,atd..
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Genesis » sob 17. led, 2009 21:39

akusan píše:K tomu brnění-Právě,že to je bojové umění a nemůžeš to srovnávat s nějakým zápasem.Pomůže ti to pochopit jak se vlastně bojovalo,jak se samurajové cítili,atd..
Využití v sebeobraně dnes?proč ne.Třeba rúzný bezpečnostní složky mají podobný obleky,štíty,helmy,atd..

K čemu ti dneska je vědět, jak se asi cítil samuraj v brnění? Jak ti to pomůže, až proti tobě bude stát nasranej připitej týpek a bude se chystat zašlapat tě do země? Prostě BU má člověka naučit bojovat a bránit se, od toho je tam to slovo BOJOVÝ a aby zůstalo bojovym, musí jít s dobou, tudíž dneska trénovat věci jako samurajové může bejt hezký, ale řikat tomu dál bojový umění a myslet si, že mi to pomůže je prostě naivita a žití ve snu :!:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » sob 17. led, 2009 22:55

třeba už jen ten princip,že hledáš silný a slabý místa.Stejně jako na protivníkovi.Taky jsem napsal,že brnění používají různý bezpečnostní složky-to je další využití....
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Genesis » ned 18. led, 2009 0:06

akusan píše:třeba už jen ten princip,že hledáš silný a slabý místa.Stejně jako na protivníkovi.Taky jsem napsal,že brnění používají různý bezpečnostní složky-to je další využití....

jak běžnej člověk v rámci svojí sebeobrany přijde do styku s oblekem bezpečnostních složek? 8O a princip je hezká věc, ale musíš mít prostě nadrilovanou technik, jinak nemáš šanci.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 18. led, 2009 0:13

antiglobalista
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...