Angus píše:Rozhodoval jsi někdy? Nebo je to jen Tvůj subjektivní dojem?
Rozhodčího jsem nedělal ale často jsem závodil jak kata tak kumite ,
takže vím jak se katy ale i kumite hodnotili.
ukropcany píše:to sa Ti to machruje, keď kopeš ako kôň, čo?:wink:RUNAR píše:...ale aby udělali něco pro výzkum to ne.
Angus píše:Tak mne napadá - vy co tu kritizujete portovní provedení kata
1. kdy jste naposled viděli cvičit někoho ze špičkových sportovních katařů?
2. čím se jejich kata liší od "tradičního" - prosím ale konkrétně, ne ty obvyklé kecy okolo bez něčeho podstatného.
Angus píše:....... Dnešní kata opravdu není bez bunkai.
RBR píše:V aplikaci V. udělal přesný opak, místo vstupu ústup.
Potom útočník zodpovědně počká, zůstane stát na místě aniž by musel a naváže jakýsi pokus o uchopení ruky. Tento pokus o pokračování útoku je tak mizerný, že V. i když udělá vyproštení technicky špatně, tak se z úchopu dostane ven....
Po zhlédnutí takové bunkai mě nepřekvapuje, že mají příznivci plnokontaktních disciplín z karatistů srandu. Jen to naprosto oprávněné.
RBR
RUNAR píše:Tak tohle téma už se celkem vyjasnilo....
Moto píše:...Co se tyce jeho cviceni, tak tam si dovolim tvrdit, ze to je uz horsi. Opravdu nechci moc soudit, ale videl jsem ho cvicit na seminari sensei Kanazawy a... no jak to napsat...nebyl to zrovna hezky pohled na mistra se 7.danem...
Pitrsnoaco píše:Runare Runare.....
Moto píše:Zdravim!
Cervenobily pas je podle me trochu takova napul extravagance, jelikoz v Shotokanu to moc videt neni...Myslim, ze kdyby nosil cerny pas, bylo by to brano trochu vic vazne...ale to je jeho vec. Co se tyce jeho cviceni, tak tam si dovolim tvrdit, ze to je uz horsi. Opravdu nechci moc soudit, ale videl jsem ho cvicit na seminari sensei Kanazawy a... no jak to napsat...nebyl to zrovna hezky pohled na mistra se 7.danem......
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 6 návštevníků